Apple lanceert grote inruilactie voor nep-acculaders

Door: matthijs-van-den-broek | 06 augustus 2013 12:50

Nieuws

Na meerdere gevallen van elektrocutie veroorzaakt door telefoons van Apple die aan de oplader lagen, lanceert het bedrijf een grote internationale inruilactie voor niet-originele acculaders. Als je jouw acculader die niet van Apple afkomstig is niet vertrouwt, kun je hem langs brengen bij een Apple Store. Voor 10 dollar krijg je dan een originele lader mee naar huis.

Vorige maand juli overleed een Chinese vrouw toen ze werd geëlektrocuteerd tijdens het opladen van haar iPhone 5. Later werd nog een man geëlektrocuteerd, ook in China. Apple geeft vandaag in een persbericht aan dat het de veiligheid van consumenten hoog in het vaandel heeft staan en er alles aan wil doen om die veiligheid te garanderen.

Het is een mooi gebaar van Apple, een niet-originele oplader voor je iOS-apparaat kun je in China inclusief verzendkosten voor 3,50 euro bestellen. Als je die vervolgens inlevert bij een Apple Store, maak je winst want een originele lader kost al gauw 20 euro, dezelfde prijs betaal je voor een miniscuul adaptertje voor de lightning-aansluitingen die op de iPad 4 en iPhone 5 zitten.

Eerder raadde Apple gebruikers aan om te kiezen voor een originele oplader van Apple zelf. Daarbij liet het bedrijf al doorschemeren dat het denkt dat de gevallen van elektrocutie toe te schrijven zijn aan het gebruik van niet-originele opladers.

0 Reactie(s) op: Apple lanceert grote inruilactie voor nep-acculaders

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.