Apple lanceert 27-inch Thunderbolt Display

Door: Wouter Hoeffnagel | 20 juli 2011 15:57

Nieuws

Apple heeft de Thunderbolt Display gelanceerd, een beeldscherm met Thunderbolt-aansluiting en een Dockingstation voor Mac-notebooks. Het 27-inch scherm kan met één kabel worden aangesloten op een Mac met Thunderbolt.

Het beeldscherm is uitgerust met een webcam die gebruikt kan worden voor FaceTime. Naast de Thunderbolt-poorten is de Thunderbolt Display ook uitgerust met Gigabit Ethernet-, FireWire 800- en USB 2.0-poorten. Het beeldscherm is ontwikkeld voor gebruik met Mac-notebooks en heeft een behuizing van aluminium en glas.

De Thunderbolt Display is uitgerust met een MagSafe-connector, waarmee je laptop kunt opladen. Het scherm heeft een beeldverhouding van 16:9 en maakt gebruik van IPS-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat het beeldscherm een kijkhoek heeft van 178 graden. Daarnaast bevat het scherm een omgevingslichtsensor die de helderheid van het beeldscherm automatisch aanpast aan het omgevingslicht. Hierdoor moet het beeldscherm nooit meer energie verbruiken dan noodzakelijk is voor een optimale weergave.

De Thunderbolt Display is beschikbaar voor 999 euro in de Apple Store. Naast de Thunderbolt Display biedt Apple ook de Cinema Display nog steeds aan. Dit aangezien de Thunderbolt Display alleen werkt met Mac's die zijn voorzien van een Thunderbolt-poort.

0 Reactie(s) op: Apple lanceert 27-inch Thunderbolt Display

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.