Apple laat Siri appgebruikers in de kou staan

Door: Redactie Computer!Totaal | 07 oktober 2011 08:12

Nieuws

De iPhone 4S mag dan wel ingebouwde Siri-functionaliteit krijgen, maar Apple ontneemt gebruikers van de iPhone 3GS en de iPhone 4 hun app.

De zoekassistent Siri werd afgelopen maanden gratis als download aangeboden in de App Store, maar verdween kort nadat Apple dinsdag de iPhone 4S aankondigde. De assistent, met spraakgestuurde zoek- en dicteerfuncties, wordt in de nieuwe smartphone ingebouwd.

Gebruikers die de Siri Assistent app hebben gedownload worden geïnformeerd dat de app op 15 oktober stopt met het uitvoeren van opdrachten. Volgens een screenshot van een gebruiker vertelt de app gebruikers nu: "Ik ben vervangen! De nieuwe Siri is slimmer en mooier dan ik ben en wacht op jou op de iPhone 4S. Ik ben op 15 oktober weg."

iPhone-gebruikers konden Siri gebruiken om restaurants, bioscopen, evenementen en andere openbare informatie op te vragen. De app kon ook zelfstandig email verwerken, taxi's regelen en tafels bij restaurants reserveren. Het nieuwe van de ingebouwde app op de iPhone 4S is dat Siri ook in staat zal zijn om vragen te beantwoorden. Siri kan je zeggen wat het weer komende dagen doet, welke restaurants in de buurt liggen en je een routebschrijving geven. Ook stelt het wekkers in, leest het je notificaties, beheert het je agenda en kan het e-mails en sms'jes beantwoorden. Daarnaast gaat de app voor alle ingebouwde apps in iOS 5 werken. Apple heeft nog niet gereageerd op vragen over het terugtrekken van Siri Assistent.

(Ben je benieuwd wat Siri vanaf eind oktober allemaal doet en kan? Donderdag verscheen een lijstje met alle mogelijkheden van de software. Het wordt bijvoorbeeld mogelijk om de iPhone 4S te leren wie je familieleden zijn, zodat de software je broer belt als je daarom vraagt. Ook kun je aandelenkoersen opvragen en Wolfram Alpha bijvoorbeeld laten uitrekenen hoeveel 18 procent van € 86,74 is of hoeveel de benzine in België kost. Handig! Of juist niet?)

0 Reactie(s) op: Apple laat Siri appgebruikers in de kou staan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.