Apple krijgt patent voor uitwisselen bestanden tijdens bellen

Door: matthijs-van-den-broek | 24 juli 2013 10:00

Mac

Apple heeft een patent toegewezen gekregen voor software die het in de toekomst mogelijk zou maken om terwijl een gesprek even in de wacht staat, gegevens uit te wisselen.

Het kan dan bijvoorbeeld gaan om foto's, muziek, agenda-uitnodigingen of video's. Kan allemaal handig zijn, als je aan het bellen bent om een gesprek zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

MacRumors meldt op basis van de patentaanvraag die Apple heeft gedaan dat het eerder gaat om het "delen" of laten inzien van informatie van de ene naar de andere smartphone gebruiker, dan om het fysiek versturen. Er wordt gebruik gemaakt van een visueel menu van de content van gebruiker A, terwijl gebruiker B, die in de wacht staat, kan kiezen welke content van gebruiker A hij wil ontvangen. Duidelijk verhaal, toch?

Heel spannend lijkt het allemaal niet want met multitaskende smartphones kun je prima schakelen tussen een dienst als WhatsApp, e-mail of iMessage terwijl je aan het bellen bent. Het spannende aan dit patent lijkt het delen van het visuele menu te zijn; het toegang krijgen tot bepaalde bestanden die niet aanwezig zijn op je eigen smartphone om uit te kiezen.

0 Reactie(s) op: Apple krijgt patent voor uitwisselen bestanden tijdens bellen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.