Apple krijgt patent op iBooks-animatie voor pagina's omslaan toegewezen

Door: Wouter Hoeffnagel | 18 november 2012 13:05

iPad

Zodra je een pagina omslaat in Apple's iBooks krijg je een animatie te zijn. Een patent op deze animatie is toegewezen aan Apple. Het bedrijf voorkomt hiermee dat concurrenten dezelfde animatie in hun apps kunnen gebruiken.

The New York Times schrijft dat Apple van mening is een speciaal soort animatie te hebben gecreëerd, die niet in andere apps aanwezig is. Het gaat om een animatie waarbij je de rechterkant van een pagina vastpakt en naar links sleept, waardoor je de pagina omslaat.

Geen haast

Apple leek overigens niet veel haast te hebben met het in handen krijgen van het patent. De aanvraag voor het patent werd in december 2011 door Apple ingediend. Dit terwijl iBooks inclusief de animatie al in 27 januari 2010 werd gelanceerd.

Ondanks dat de animatie voor het omslaan van een pagina voor ons wellicht niet het meest voor de hand liggende patent is om aan te vragen is Apple niet het eerste bedrijf dat dit probeert. Zo diende Samsung in oktober nog een Europese patentaanvraag in voor zijn eigen animatie voor het omslaan van pagina's. Google bezit sinds eind 2010 al een dergelijk patent.

0 Reactie(s) op: Apple krijgt patent op iBooks-animatie voor pagina's omslaan toegewezen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.