Apple krijgt patent op gezichtsherkenning

Door: martin-bruining | 31 december 2011 09:11

Nieuws

Toekomstige iPhones en iPads kunnen gebruikers mogelijk aan hun gezicht herkennen. Dit maakt het mogelijk instellingen automatisch aan te passen, afhankelijk van wie het toestel vastheeft.

AppleInsider ontdekte een nieuwe patent dat aan Apple werd toegewezen. Het patent dat de naam 'Low Threshold Face Recognition' beschrijft het herkennen van een gebruiker aan de hand van een opname van de front-camera.

De foto die gebruikt wordt is van relatief lage kwaliteit om batterij te sparen. Door verschillende filters toe te passen moeten gezichtskenmerken toch duidelijk worden.

Puntje van de neus

Het herkennen van de gebruiker gebeurt volgens het patent aan de hand van gezichtskenmerken die veel informatie bevatten. Dit kunnen bijvoorbeeld de ogen of de mond zijn, maar ook het puntje van de neus wordt genoemd in de patentbeschrijving.

Koppelen aan profiel

Het patent beschrijft verder hoe de gezichtskenmerken aan een gebruikersprofiel te koppelen moeten zijn. Dat maakt het mogelijk dat meerdere personen gebruik maken van een apparaat, terwijl ze elk hun eigen instellingen behouden.

Vanwege het lage energieverbruik van deze optie zou het continu aan kunnen staan. De gebruiker wordt op die manier direct herkend als hij het apparaat pakt.

0 Reactie(s) op: Apple krijgt patent op gezichtsherkenning

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.