Apple krijgt patent op afgeronde iPad-hoekjes

Door: Jasper Bakker | 08 november 2012 13:49

iPad

Apple heeft in de VS een zogeheten 'design patent' gekregen op de rechthoekige vorm met afgeronde hoekjes van de iPad. De 'prior art' van de HP Slate en digitale fotolijstjes is meegewogen.

Het Amerikaanse patenten- en merkenrechtenbureau (USPTO) kent Apple het ontwerprecht toe voor het uiterlijk van de iPad. Het net toegekende design patent D670.286 is voor "het decoratieve ontwerp" van een rechthoekig scherm (display device). Apple heeft deze patentaanvraag in januari 2010 ingediend; in dezelfde maand dat de inmiddels overleden ceo Steve Jobs de allereerste iPad onthulde.

Slate, Tablet-pc, Mira

Voordat dit patent (PDF) is goedgekeurd, heeft het USPTO andere uitvindingen met soortgelijk uiterlijk bekeken. In de patentomschrijving worden onder meer de Windows-tablet Slate van HP genoemd, meldt technieuwssite Cnet. Microsoft-ceo Steve Ballmer heeft dat apparaat begin januari 2010 aan de wereld onthuld, nog voordat zijn concurrent Jobs de iPad presenteerde.

Naast de door uitstel geplaagde Slate zijn nog andere tablet-achtige apparaten meegewogen. Daaronder de allereerste pc-tablets die Microsoft-grondlegger Bill Gates begin deze eeuw heeft getoond, en ook het draadloze beeldscherm Mira waar zijn bedrijf anno 2002 aan heeft gewerkt. Pc's in tabletvorm zijn tot op heden nooit aangeslagen.

Futuristisch pc-ontwerp uit 1987

Ook digitale fotolijstjes van diverse fabrikanten, tabletprototypes van Sony met Nvidia-processors, de mobiele tv-foon N92 van Nokia, en Apple's eigen futuristische pc-ontwerp (voor het jaar 2000) genaamd The Oracle uit 1988. Apple heeft al een ontwerppatent op de afgeronde hoekjes van zijn iPhone. Het bedrijf heeft dat al met succes ingezet tegen Android-concurrent Samsung.

Deze rechthoekige vorm met afgeronde hoekjes is nu gepatenteerd door Apple:

Klik voor groot

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Apple krijgt patent op afgeronde iPad-hoekjes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.