Apple krijgt mogelijk tweede boete wegens Italiaans garantiebeleid

Door: Wouter Hoeffnagel | 02 juli 2012 10:47

Nieuws

Apple moet in Italië mogelijk opnieuw een boete betalen. De Italiaanse mededingingsautoriteit wil dat Apple zijn garantiebeleid snel veranderd en dreigt met een boete mocht niet aan deze eis voldoen.

Dit schrijft persbureau Reuters op basis van een anonieme bron binnen de waakhond. De bron wil anoniem blijven, aangezien de maatregel nog niet publiekelijk is aangekondigd. Consumenten hebben volgens de Italiaanse wet recht op twee jaar garantie. Apple geeft op Apple-producten echter maar één jaar garantie en biedt klanten de mogelijkheid met behulp van de AppleCare-pakketen het garantietermijn te verlengen. De Italiaanse mededingingsautoriteit is het niet eens met deze werkwijze.

Eerdere boete

Apple kreeg vorig jaar in Italië al een boete opgelegd van 900.000 euro wegens het verkeerd voorlichten van zijn klanten. Het bedrijf heeft de Italiaanse garantievoorwaarden sinds de uitspraak echter niet gewijzigd. De Italiaanse mededingingsautoriteit dreigt Apple daarom een extra boete van 300.000 euro op te leggen als het bedrijf niet snel alsnog aan de eisen voldoet.

Naar verwachting maakt de Italiaanse concurrentiewaakhond de eis volgende week bekend. Apple krijgt waarschijnlijk dertig dagen de tijd maatregelen te nemen om de boete te voorkomen.

0 Reactie(s) op: Apple krijgt mogelijk tweede boete wegens Italiaans garantiebeleid

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.