Apple krijgt in Mexico geen rechten op de merknaam 'iPhone'

Door: Wouter Hoeffnagel | 03 november 2012 20:52

iPad

Slecht nieuws voor Apple. Het bedrijf krijgt de rechten op de merknaam 'iPhone' in Mexico niet in handen. Een rechter oordeelt dat de naam teveel lijkt op de merknaam iFone, dat in handen is van het Mexicaanse bedrijf iFone.

Apple bezit nog al langer de rechten op de merknaam in 'Class 9' en 'Class 28', die betrekking hebben op elektronische apparaten om mee te gamen. Het bedrijf wil echter ook de rechten in 'Class 38', die betrekking hebben op telefonie, in handen krijgen. Het Mexicaanse bedrijf iFone bezit in deze categorie echter de rechten op de merknaam iFone.

'Rechten worden niet actief gebruikt'

Advocaten van Apple stelde tegenover de Mexicaanse rechter dat iFone de rechten op de merknaam iFone in Class 38 niet actief gebruikte. Apple vroeg de rechter daarom de rechten ongeldig te verklaren, zodat het bedrijf zelf rechten kan aanvragen op de merknaam iPhone. Advocaten van iFone wisten de rechter echter te overtuigen dat de rechten wel degelijk actief gebruikt werden.

De rechter oordeelt daarom dat de rechten van iFone gewoon geldig zijn. Aangezien de merknaam iPhone te veel lijkt op de merknaam iFone betekent dit dat Apple in niet de rechten op de merknaam iPhone kan aanvragen in de categorie voor telecommunicatie. Dit is een probleem voor Apple, aangezien het bedrijf op de iPhone de diensten iMessage en FaceTime aanbiedt. Beide diensten vallen onder telecommunicatie.

0 Reactie(s) op: Apple krijgt in Mexico geen rechten op de merknaam 'iPhone'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.