Apple kopieren zonder schroom doe je zo!

Door: matthijs-van-den-broek | 08 juli 2013 08:37

iPad

Dat de iPhone maker uit Cupertino vaker wordt nagedaan met vermoeiend juridisch gehakketak tot gevolg, wisten we al. Maar sommige bedrijven, maken het wel heel erg bont. Kopiëren kan tegenwoordig zelfs ook prima, louter op basis van geruchten...

Artistieke impressie

Dit weekend verscheen een filmpje van accessoiremaker Techdy waarin we denken te maken te hebben met een zogeheten "artistieke impressie" van de nieuwe budget iPhone die er toch echt wel aan zit te komen. Het ding is van plastic, heeft afgeronde hoeken, het ene gerucht na het andere werd en wordt er over verspreid door meerdere Apple-websites.

Maar, als je naar bovenstaande foto kijkt, dan zie je dat de home-knop er toch even anders uitziet. De pootafdruk van een beer is het merkicoon van de naam die Techdy heeft gegeven aan een eigen kloon van de budget iPhone: de Basic Bear. Het bedrijf maakt trouwens al langer kopieën van bestaande telefoons, zo biedt het ook een namaak-HTC One aan: die heet Bear Pro. Maar dit is dus een kopie van een telefoon die er nog niet is....

Android kloon

Goed, de video en ook de afbeeldingen die je online kunt bekijken geven misschien een mooi extra beeld, en het kost heus moeite om alle geruchten bij elkaar te harken en er een design van te maken en er een smartphone van te produceren. Maar eigenlijk gaat het allemaal wel ver: meeliftend op de geruchtenstroom rondom de nieuwe budget iPhone van plastic van Apple een Android kloon de wereld in helpen die een letterlijke kopie is van de mogelijk uitgelekte of voorgenomen designs van Apple.

Vergaand of niet: misschien is dit wel een staaltje kopieergedrag dat we nu en in de toekomst vaker gaan zien. Het zal juridisch wel wat voeten in de aarde hebben om een bedrijf te gaan aanklagen dat op basis van een niet-gelanceerd product zonder designs te stelen aan het kopiëren is geslagen. Misschien ziet Apple het wel als een grote eer en begint het er niet eens (meer) aan.

Specificaties

Deze nep-iPhone, die natuurlijk slim inspeelt op alle geruchten rondom de komst van de nieuwste budget smartphone van Apple, heeft dus helemaal niets met de iPhone van Apple te maken. Het is een budget-budget apparaat waarvan je je kunt afvragen of het fatsoenlijk functioneert.

Op de website van Techdy kun je lezen dat de telefoon een 4 inch scherm heeft met een resolutie van 1136 x 640, dezelfde resolutie als het scherm van de iPhone 5. Ook heeft het toestel een 1.7 GHz processor en 16 gigabyte aan opslagruimte. De nep-iPhone draait dus niet op iOS, maar gebruikt een kale versie van Android 4.2.1 als besturingssysteem.

De Basic Bear, zoals de smartphone heet, wordt in september verwacht en kost 199 dollar (155 euro).

0 Reactie(s) op: Apple kopieren zonder schroom doe je zo!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.