Apple koopt iPad-merknaam

Door: Jasper Bakker | 02 juli 2012 09:24

iPad

Na een lange juridische ruzie legt Apple geld op tafel voor de merknaam 'iPad' in China. Het bedrijf van Tim Cook betaalt 60 miljoen dollar aan Proview.

Terwijl Apple ook bezig is de domeinnaam iPad3.com op te eisen, gaat het door de knieën voor het Chinese bedrijf Proview. Die failliete hardwareproducent heeft in zijn thuismarkt de merknaam 'iPad', voor een lang geleden uitgebrachte alles-in-één internetcomputer. Dat apparaat vertoont een flinke gelijkenis met Apple's oorspronkelijke iMac, waarbij de computer was ingebouwd onder de beeldbuismonitor.

Apple had al betaald

De betaling van 60 miljoen dollar aan Proview is gedaan in het kader van een schikking tussen de twee bedrijven. Dit meldt de News Service van Webwereld-uitgever IDG. De hiermee afgesloten juridische strijd kwam mede voort uit de verkoop van Proviews merknaam aan Apple via een dochteronderneming. Apple dacht daarmee de merknaam te bezitten voor de Chinese markt, maar Proview stelde dat het dochterbedrijf niet gerechtigd was om 'iPad' te verkopen.

Proview en Apple hadden diverse rechtszaken lopen in China. De eerste paar rechtszaken werden gewonnen door Proview, waarna het bedrijf via Justitie winkels in diverse steden binnenviel en iPads in beslag nam. Ook had het aan de douane een in- en uitvoerverbod van iPads gevraagd, maar dat bleek in de uitvoering te complex. Proview had in eerste instantie in totaal meer dan een miljard euro schadevergoeding van Apple geëist.

0 Reactie(s) op: Apple koopt iPad-merknaam

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.