Apple koopt fabrikant van vingerafdrukscanners AuthenTec

Door: Wouter Hoeffnagel | 27 juli 2012 20:23

Nieuws

Apple koopt het Australische beveiligingsbedrijf AuthenTec. AuthenTec is fabrikant van chips die voor sensoren die vingerafdrukken kunnen scannen. Mogelijk zien de technologie terug in de NFC-functionaliteiten van toekomstige Apple-producten.

AuthenTec levert de chips onder andere aan Apple's grote concurrent Samsung. Reuters weet te melden dat Apple 356 miljoen dollar, zo'n 288 miljoen euro, voor AuthenTec heeft betaald. Hiermee betaalt het bedrijf aandeelhouders 8 dollar per aandeel, wat maar liefst 58 procent meer dan de aandelen op dat moment waard waren.

Licenties en patenten

Naast de 8 dollar per aandeel betaalt Apple ook een bedrag voor licenties, patenten en andere rechten die in handen zijn van AuthenTec. De rechten hebben betrekking op zowel hardware- als softwaretechnologie. AuthenTec draaide vorig jaar een omzet van ongeveer 57 miljoen euro.

Al lange tijd gaan er geruchten dat Apple een NFC-chip wil verwerken in toekomstige iPhones. De chip zou gebruikt kunnen worden voor het maken van betalingen. Beveiliging is bij een dergelijke functionaliteit natuurlijk van groot belang. Het is mogelijk dat Apple toekomstige iPhone-gebruikers hun vingerafdruk wil laten scannen voordat zij met de NFC-chip kunnen betalen.

0 Reactie(s) op: Apple koopt fabrikant van vingerafdrukscanners AuthenTec

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.