Apple koopt concurrent Google Earth

Door: ernst-jan-hamel | 15 juli 2010 12:38

Nieuws

Volgens een Canadese nieuwssite heeft Apple het online kaartenbedrijf Poly9 overgenomen. Het Canadese bedrijf bezit onder meer een interactieve 3D-aardbol die draait in de browser.

De Frans-Canadese nieuwssite Cyberpresse.ca meldt woensdag dat het in Quebec gevestigde bedrijf Poly9 is opgekocht door Apple. Een meerderheid van het personeel is in Cupertino aan de slag gegaan.

Poly9 maakt onder meer een Google Earth-achtige software, die beschreven wordt als een "cross-browser, cross-platform 3D-globe die zonder download werkt". Op de driedimensionale aardbol kan je realtime gegevens vinden van gebruikers.

Interactieve 3D-aardbol

Op de site van Poly9 staat dat de 3D-globe onder meer gebruikt wordt door Skype en LinkedIn. Op de site van Skype staat een interactieve 3D-aardbol waar iemands reis over de wereld op geprojecteerd is.

Volgens Cyberpresse.ca heeft Apple aan Poly9 gevraagd niks te melden over de overname. Apple heeft zelf ook geen melding gemaakt van de acqusitie. Het kantoor van Poly9 in Quebec is enkele weken geleden gesloten.

Placebase

Apple deed vorig jaar ook al een aankoop op online kaartengebied. Het bedrijf Placebase, dat een Google Maps-achtige applicatie maakt, werd in de armen van Cupertino gesloten.

In een Apple-vacature werd eind 2009 gezocht naar iemand die de Maps-applicatie op de iPhone "naar het volgende niveau" moest helpen. Dit alles tezamen voedt de speculatie dat Apple plant om Google Maps te vervangen op iOS.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Apple koopt concurrent Google Earth

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.