Apple kondigt iPhone 4S, iOS 5 en iCloud aan

Door: Wouter Hoeffnagel | 04 oktober 2011 21:19

iPad

Apple heeft vanavond de iPhone 4S aangekondigd. Het apparaat is vanaf 7 oktober in de Verenigde Staten te bestellen. Wij zullen iets langer moeten wachten en kunnen het apparaat waarschijnlijk op 28 oktober verwachten. Ondanks de vele geruchten is er dus geen iPhone 5 gelanceerd! Wel komt Apple met zowel iOS 5 als iCloud.

De iPhone 4S is wat betreft uiterlijk nagenoeg identiek aan de iPhone 4. De specificaties van het apparaat hebben echter een flinke upgrade gekregen. Zo beschikt de iPhone 4S over een dual-core Apple A5-processor en een 8 megapixel camera. Je kunt met de camera video opnemen in 1080p.

Vierentwintig andere landen krijgen op 28 oktober de beschikking over de iPhone 4S. Het is niet bekend om welke landen het gaat, waardoor het dus niet zeker is of Nederland hierbij zit. In de Verenigde Staten gaat de iPhone 4 16GB met een 'gemiddeld tweejarig abonnement' $199 kosten. Het 32GB model gaat voor $299 over de toonbank, terwijl het 64GB model $399 moet kosten. Het is onbekend wat het apparaat zonder abonnement gaat kosten.

Apple heeft daarnaast iOS 5 gelanceerd. Het nieuwe besturingssysteem bevat een groot aantal nieuwe features, waarvan Siri de meest spectaculaire is. Met de spraakherkenningstechnologie kun je de iPhone 4S spraakopdrachten geven. Zeg bijvoorbeeld 'wek mij morgenochtend om 6:00' om de wekker op 6:00 in te laten stellen. Op deze wijze kun je ook restaurants opzoeken, een afspraak in de agenda zetten, een SMS-bericht schrijven of een locatie op de kaart opzoeken.

Het lijkt erop dat Siri alleen voor de iPhone 4S beschikbaar zal zijn. Phillip Schiller, leidinggevende van Apple's productmanagementafdeling, noemde Siri alleen in combinatie met de iPhone 4S. Zo zei hij bijvoorbeeld "Overal waar je op de iPhone 4S een toetsenbord kan vinden is het mogelijk om Siri te gebruiken". iOS 5 is als gratis update beschikbaar vanaf 12 oktober. De update is geschikt voor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPad, iPad 2 en zowel 3de als 4de generatie iPod touch.

Naast iOS 5 heeft Apple ook iCloud aangekondigd. iCloud wordt net als iOS 5 op 12 oktober gelanceerd. Met iCloud is het mogelijk data op te slaan in de cloud. Zo kan je iWorks-bestanden opslaan in iCloud, waarna deze op alle iOS-apparaten beschikbaar zijn. Ook kun je gebruik maken van Find My Friends, een optie waarmee je je locatie kunt delen met bekenden. Je kunt met de dienst je locatie zowel permanent als tijdelijk delen. Je bepaalt dus zelf wanneer iemand kan zien waar je bent.

[youtube]FpANHa8VsSw[/youtube]

Een demonstratie van de beta-versie van iCloud door helpfulmactips2010

Tot slot komt Apple met twee nieuwe modellen van de iPod. Het gaat om de 5de generatie iPod touch en een nieuwe iPod nano. De iPod touch is geschikt voor zowel iOS 5 als iCloud en is leverbaar in het zwart en wit. De lancering van de nieuwe touch staat voor 12 oktober op de planning. De 32GB-variant gaat $299 kosten, terwijl de 64GB-versie voor $399 over de toonbank gaat.

De iPod nano heeft een vernieuwde interface gekregen met grotere icoontjes. Het moet hierdoor eenvoudiger zijn om door het apparaten te navigeren. De iPod nano 8Gb is beschikbaar voor $129 en de 16GB-versie voor $149.

0 Reactie(s) op: Apple kondigt iPhone 4S, iOS 5 en iCloud aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.