Apple kondigt 13 inch MacBook Pro met Retina-scherm aan

Door: Wouter Hoeffnagel | 23 oktober 2012 19:37

Mac

Apple kondigt een nieuwe 13 inch MacBook Pro aan. Het apparaat is voorzien van een Retina-scherm en is zo'n 20 procent dunner dan zijn voorganger. De nieuwe 13 inch MacBook Pro is per direct beschikbaar vanaf 1.699 euro.

Het apparaat weegt 1,61 kg, een pond minder dan de vorige 13 inch MacBook Pro. Het apparaat is hiermee de lichtste MacBook Pro ooit. Het apparaat is voorzien van een MagSafe 2-oplader, twee Thunderbolt-poorten, twee USB 3.0-poorten, een HDMI out-aansluiting en een SD geheugenkaartlezer.

Het scherm

De 13 inch Retina MacBook Pro heeft een 13,3 inch scherm met 2560 bij 1600 pixels. Dit is vier maal het aantal pixels als de vorige generatie, waarmee het totaal uitkomt op 4.096.000 pixels. Alleen de 15 inch MacBook Pro heeft een hogere resolutie dan de nieuwe 13 inch-variant. Het apparaat heeft maar liefst twee keer zoveel pixels als een 1080p HDTV. De nieuwe generatie 13 inch MacBook Pro heeft een 29 procent hoger contrast, terwijl de reflectie van het scherm met 75 procent is verminderd.

De nieuwe laptop is uitgerust met een FaceTime HD camera die 720p beelden kan maken. Het apparaat is voorzien van twee microfoons en verbeterde speakers. Het toetsenbord is voorzien van een backlight en het trackpad is gemaakt van glas.

De processor

De nieuwe 13 inch MacBook Pro is voorzien van een Intel dual-core 2,5GHz i5 Ivy Bridge-processor en kan optioneel worden voorzien van een Intel dual-core i7 Ivy Bridge-cpu. De notebook is uitgerust met een Intel HD Graphics 4000-videokaart en maximaal 8GB intern geheugen. De 13 inch MacBook Pro is leverbaar met maximaal 768GB SSD-geheugen.

Daarnaast is het apparaat voorzien van een vernieuwde batterij, die gebruik maakt van assymetrische lithium-ion technologie. De batterij moet een batterijduur van zeven uur leveren. De laptop is uitgerust met een 802.11n WiFi-module en Bluetooth 4.0-chip. Het apparaat wordt geleverd met Mountain Lion. De nieuwe MacBook Pro ondersteunt Power Nap, een feature die ervoor zorgt dat je laptop ook in standby-stand up-to-date blijft.

Duurzaamheid

Bij de ontwikkeling van de 13 inch MacBook Pro heeft Apple rekening gehouden met het milieu. Zo is het apparaat vrij van arsenicum-, kwik-, BFR- en PVC-vrij. Het apparaat is voorzien van de Energy Star 5.2 en EPEAT Gold-certificeringen.

0 Reactie(s) op: Apple kondigt 13 inch MacBook Pro met Retina-scherm aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.