Apple komt met patent voor touchscreen-toetsenbord

Door: Remmelt Mastebroek | 28 februari 2018 11:44

Nieuws

Bij het nieuwste herontwerpen van de MacBook Pro kwam Apple met de Touch Bar, een klein OLED-scherm dat de functietoetsen boven aan het toetsenbord verving. Vandaag vonden we een nieuw Apple-patent, een volledig OLED-beeldschermtoetsenbord. Geen fysieke toetsen meer maar typen op een schermpje.

Het patent van Apple beantwoordt de vraag: “Wat als de Touch Bar het volledige toetsenbord was?” Het patent is officieel voor een ‘dual display-apparaat met verbeterde zichtbaarheid en onderdrukte reflecties’ en beschrijft twee versies. Eén klinkt meer als een MacBook, waarbij de twee schermen deel uitmaken van één apparaat, verbonden met een scharnier, terwijl de andere het tweede toetsenbordscherm beschrijft als een accessoire voor een apparaat (bijvoorbeeld een iPad-toetsenbord).

Het patent beschrijft ook het gebruik van polarisatoren om reflecties van de twee schermen op elkaar zo klein mogelijk te houden, wat een slimme toevoeging is om dat probleem op te lossen mocht Apple dit echt als een echt apparaat willen bouwen.

Natuurlijk is dit voorlopig alleen maar een patent, wat niet betekent dat we het binnenkort daadwerkelijk op de nieuwe MacBooks zullen zien.

0 Reactie(s) op: Apple komt met patent voor touchscreen-toetsenbord

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.