Apple komt met nieuwe Mac Pro

Door: Martin Gijzemijter | 04 juni 2019 10:05

Nieuws

Het is waar iedere Mac Pro gebruiker al op hoopte sinds de lancering van de Mac Pro in de vorm van een prullenbak: een nieuw krachtig model, zonder de beperkingen die het ‘revolutionaire’ design van het huidige model met zich meebracht. Gelukkig stelde Apple op dit vlak niet teleur dit jaar, want tijdens de WWDC kondigde het bedrijf de nieuwe Mac Pro aan. Mét veel paardenkrachten, maar wederom met een opmerkelijk ontwerp dat iets wegheeft van een kaasschaaf.

Belangrijk punt van kritiek op de vorige Mac Pro, was dat het vreemde ontwerp ervoor zorgde dat het heel moeilijk was om componenten te wijzigen en toe te voegen. Die fout maakt Apple niet nog een keer. Alle componenten zijn eenvoudig te bereiken, en daarnaast is het aanpassen en uitbreiden van dit apparaat volgens Apple eenvoudiger dan ooit.

Specs

Een Mac Pro is (uiteraard) bedoeld voor een doelgroep die enorm veel paardenkrachten onder de motorkap willen hebben. Met de Mac Pro levert Apple dit ruimschoots. Het apparaat ondersteunt tot 28-core Intel Xeon processors, en tot aan 1,5 terabyte geheugen. Het systeem bevat acht interne PCI-slots, waarvan er twee double wide zijn, driee single wide en één extra half wide met daarin een IO-kaart. Daarnaast biedt het systeem twee Thunderbolt 3 en twee USB-A aansluitingen.

Prestaties

We kunnen je overladen met technische specificaties, maar de grote vraag is natuurlijk, wat kun je met al deze kracht onder de motorkap? Dat is waar het wat ons betreft echt indrukwekkend wordt. De Mac Pro bevat een Afterburner-kaart, die je in staat stelt om 6 miljard pixels per seconde te verwerken, in combinatie met de andere hardware. Dit betekent dat de Mac Pro tegelijkertijd drie streams met 8K ProRes RAW video kan weergeven, of maar liefst 12 streams van 4K video. Belangrijk voor mensen die actief zijn in videobewerking, is dat alle grote namen hun ondersteuning voor de MacPro hebben toegezegd.

Cool, cooler, coolest

Al die prestaties zijn geweldig, maar het betekent dat de Mac Pro natuurlijk flink gevoed moet worden. Om die reden heeft Apple een aansluiting van 1,4kW ingebouwd, in combinatie met drie koelers, die moeten voorkomen dat de machine gaat roken. Daarnaast heeft Apple de machine uitgerust met wieltjes, zodat je het apparaat ook eenvoudig kunt verplaatsen.

0 Reactie(s) op: Apple komt met nieuwe Mac Pro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.