Apple komt met fix voor wifi-probleem MacBook Air

Door: tonie-van-ringelestijn | 01 juli 2013 10:16

Mac

Apple test een software-update die de wifi-problemen met de nieuwste MacBook Air-modellen moet oplossen.

Apple is begonnen met het het testen van een software-update die verbindingsproblemen met wifi in de nieuwe MacBook Airs moet verhelpen, schrijft AppleInsider. Enkele gebruikers van de 2013-versies van de dunne Apple-laptop zijn uitgenodigd om als betatester voor de update te fungeren.

Honderden gebruikers van de nieuwe MacBook Air-modellen, die eerder deze maand in de verkoop gingen, klaagden de afgelopen weken op de webfora van Apple connectiviteitsproblemen. De wifi-verbinding viel bij hen regelmatig weg. In sommige gevallen waren de problemen overigens verholpen nadat gebruikers de firmware van verouderde routers hadden geüpdatet. Deze week bevestigde Apple dat er wederom wifi-problemen zijn in een deel van de nieuwe notebooks. In 2012 was er een soortgelijk euvel vlak na het uitbrengen van de MacBook Airs.

Ook probleem met Wifi-ac

De nieuwe MacBook Air is Apple's eerste product met de snellere WiFi-variant 802.11ac. De laptop kan echter de hogere datadoorgifte niet goed benutten, wat wordt veroorzaakt door Mac OS X, zo bleek uit tests. Na installatie van Windows 8 op een van de nieuwe MacBook Airs wist de laptop dichter in de buurt te komen van de voorgeschreven 802.11ac-snelheid.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Apple komt met fix voor wifi-probleem MacBook Air

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.