Apple komt in actie tegen ontwikkelaars die toegang tot iOS 5 verkopen

Door: Wouter Hoeffnagel | 06 augustus 2011 20:09

iPad

iOS 5 komt waarschijnlijk pas in de herfst uit. Ontwikkelaars hebben echter de mogelijkheid de betaversie van iOS 5 uit te testen. Sommige ontwikkelaars verkopen toegang tot iOS 5 via internet aan mensen die geen eigen Developer-account hebben. Apple lijkt nu begonnen te zijn met het blokkeren van verkochte iOS 5-betaversies.

Ontwikkelaars kunnen in totaal 100 iOS-apparaten koppelen aan hun ontwikkelaarsaccount. Dit kan door een UDID, een uniek identificatienummer van een iOS-apparaat, in te voeren op het Developer-account. Ontwikkelaars kunnen vervolgens op deze apparaten de beta van iOS 5 installeren.

Sommige ontwikkelaars blijken echter toegang tot de iOS 5-beta op internet te koop aan te bieden. Vaak kun je voor ongeveer 10 dollar toegang krijgen tot de beta van het nog niet vrijgegeven besturingssysteem. Er bestaan zelfs websites die als tussenpersoon functioneren tussen ontwikkelaars en klanten.

Apple is uiteraard niet gelukkig met de praktijken en lijkt daarom nu terug te slaan. Karthikk meldt dat verschillende ontwikkelaars een email van Apple hebben ontvangen waarin Apple stelt ontdekt te hebben dat de ontwikkelaars UDID's van niet-ontwikkelaars tegen betaling hebben ingevuld.

Daarnaast zou Apple begonnen zijn met het afsluiten van de Developer-accounts van deze gebruikers, waardoor ook mensen die betaald hebben de beta van iOS 5 niet langer kunnen gebruiken. De apparaten waarvan het UDID in het geblokkeerde Developer-account is ingevuld worden onbruikbaar en moeten opnieuw worden geactiveerd. Gebruikers kunnen hun apparaat pas weer gebruiken als deze weer is voorzien van iOS 4.3.5.

0 Reactie(s) op: Apple komt in actie tegen ontwikkelaars die toegang tot iOS 5 verkopen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.