Apple komt 19 januari met tool voor het uitgeven van e-books

Door: Wouter Hoeffnagel | 17 januari 2012 19:02

Nieuws

Apple lanceert op het evenement in New York waarschijnlijk een tool waarmee uitgevers op eenvoudige wijze e-books kunnen uitgeven. Met de tool wil Apple haar huidige platform voor het verspreiden van e-books naar iPhone- en iPad-gebruikers uitbreiden. Het evenement vindt 19 januari plaats.

Anonieme bronnen omschrijven de tool tegenover ArsTechnica als een soort 'GarageBand voor e-books'. De website schrijft dat het uitgeven van e-books voor het iBooks-platform op dit moment bij uitgevers voor veel frustratie zorgt. Onder auteurs zou dan ook vraag zijn naar een app die het uitgeven van e-books voor de iPhone en iPad vereenvoudigd. Deze tool zou dus 19 januari worden aangekondigd.

Naast de tool zou Apple tijdens het evenement ondersteuning voor ePub 3.0-formaat aankondigen. Apple ondersteunt op dit moment ePub 2.0-formaat en een aantal HTML5-extensies die het mogelijk maken video en audio op te nemen in iBooks. Dit heeft als grote nadeel dat de voor iBooks geoptimaliseerde e-books in sommige gevallen niet geopend kunnen worden op andere e-readerplatformen.

ePub 3.0 biedt standaard mogelijkheden voor het toevoegen van video en audio aan e-books. Het formaat maakt daarom de ondersteuning voor de HTML5-extensies overbodig en voorkomt compatibiliteitsproblemen.

Uit de biografie van Steve Jobs blijkt dat Jobs de wereld van e-books wilde veranderen. De bronnen van ArsTechnica stellen dat Jobs heeft meegewerkt aan het e-booksproject dat tot de tool heeft geleid die 19 januari wordt aangekondigd. De aankondiging zou oorspronkelijk voor oktober 2011 op de planning hebben gestaan, maar is op het laatste moment uitgesteld.

0 Reactie(s) op: Apple komt 19 januari met tool voor het uitgeven van e-books

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.