Apple kan vraag naar iPad 2 niet bijbenen

Door: rene-schoemaker | 21 april 2011 10:46

Nieuws

Apple moet enorme achterstanden wegwerken in de verkoop van de iPad 2. De vraag is enorm en Apple kan daaraan niet voldoen. De productie is opgevoerd, maar de wachtlijst blijft groeien.

Apple meldde tijens de presentatie van de kwartaalcijfers dat het 4,69 miljoen iPads heeft verkocht in de eerste drie maanden van dit jaar. Dat is opvallend weinig. In het Kerstseizoen gingen er 7,33 iPads over de toonbank en analisten hadden nu gerekend op de verkoop van 6,3 miljoen stuks. Maar de overgang van iPad naar iPad 2 heeft gezorgd voor dalende verkoopcijfers.

De oorzaak ligt erin dat Apple zijn aanvoer van de eerste versie van de iPad in de afgelopen maanden beperkte, om zo de voorraden te verminderen voordat de iPad 2 eraan zou komen. Ook de potentiële kopers van een iPad hielden hun geld nog even in de zak totdat de nieuwere versie van de tablet in de winkel zou komen. Dat bij elkaar zorgde voor een flinke dip in de verkopen.

Achterstand wordt niet minder

Apple heeft nu een flinke achterstand in de aanvoer van de iPad 2 en dat zal, ondanks dat de productie verder is opgevoerd, niet minder worden. De iPad is nu te koop in 25 landen en daar komen volgende week nog dertien landen bij, zo meldde interimchef Tim Cook als vervanger van Steve Jobs tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. “We zullen een groot aantal iPads produceren in de komende maanden, maar of dat genoeg is om aan de vraag te kunnen voldoen, weet ik niet”, zei Cook verder.

Apple moest het in de afgelopen drie maanden vooral hebben van de verkopen van iPhones. Daarvan werden er 18,6 miljoen stuks verkocht, 113 procent meer dan over de eerste drie maanden van het vorige jaar. Ook de verkopen van Macs stegen sterk, 28 procent meer naar 3,76 miljoen stuks. In totaal draaide Apple een omzet van 24,67 miljard dollar. De winst steeg explosief met 95 procent en kwam op 5,99 miljard dollar.

0 Reactie(s) op: Apple kan vraag naar iPad 2 niet bijbenen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.