Apple kan introductie Galaxy S III in VS niet blokkeren

Door: andreas-udo-de-haes | 13 juni 2012 13:17

Nieuws

De poging van Apple om Samsung's nieuwe vlaggenschip nog voor de introductie te verbieden is mislukt. De rechter heeft een te volle agenda en laat zich niet opjagen.

Samsung kan volgende week met groots marketingvertoon de Galaxy S III op de Amerikaanse markt brengen. Apple's poging om de introductie in de wielen te rijden, faalt.

Geen tijd voor kort geding

Apple wilde met een voorlopig verbod de uitrol van het nieuwste vlaggenschip van Samsung voorkomen, maar rechter Lucy Koh steekt er een stokje voor. Koh laat weten dat haar agenda al overvol is met Apple-Samsung zittingen de komende weken, dus een spoedkortgeding zit er niet in, meldt Reuters.

Dit betekent dus niet dat Apple's claims zijn afgewezen, maar wel cruciale uitstel van de behandeling.

Eerder liet Koh al weten zich te verzetten tegen de lawine aan aanvullende eisen in conventie en reconventie die zowel Apple als Samsung naar de rechtbank sturen. “Ik kan geen Apple-Samsung rechter zijn", aldus Koh, doelend op andere zaken van andere partijen die op de rol staan.

One X vertraagd door patentdouane

Onlangs had Apple wel enig succes om de introductie van een ander vlaggenschip, de One X van HTC, te blokkeren. Ten minste tijdelijk, omdat de partij inkomende toestellen eerst uitgebreid moesten worden gecontroleerd door douane op patentinbreuk. Maar na een paar weken quarantaine mocht het toestel alsnog de Amerikaanse markt op.

0 Reactie(s) op: Apple kan introductie Galaxy S III in VS niet blokkeren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.