Apple kan Duits verkoopverbod op iPhone en iPad laten schorsen

Door: Wouter Hoeffnagel | 07 november 2011 14:11

Nieuws

Motorola heeft onlangs bij een Duits rechter met succes een verkoopverbod op iPhones en iPad's weten af te dwingen. Het verbod heeft geen directe gevolgen, maar kan de verkoop van de apparaten binnen enkele weken alsnog stilleggen. Apple blijkt echter een uitweg te hebben.

Patentenexpert Florian Mueller heeft met een aantal Duits advocaten gepraat en is tot de conclusie gekomen dat Apple een schorsing kan aanvragen van het verkoopverbod. Apple is bij de rechtszaak tegen Motorola waar het verkoopverbod werd toegekend niet aanwezig geweest. Het bedrijf heeft zich hierdoor niet inhoudelijk kunnen verdedigen. De kans dat de rechter een schorsing van het verkoopverbod toekent is hierdoor volgens Mueller aanwezig.

Een dergelijke schorsing moet binnen twee weken worden aangevraagd. Als de schorsing wordt toegewezen mag Apple tijdens de rechtszaak over het verkoopverbod de apparaten blijven verkopen. Deze rechtszaak kan nog jaren duren.

Motorola blijkt in totaal overigens drie rechtszaken tegen Apple te hebben aangespannen. Naast de rechtszaak waarin de rechter het verkoopverbod oplegde zijn er ook op 18 november en 2 december in Duitsland zittingen in rechtszaken tussen Motorola en Apple.

Via: Tweakers

0 Reactie(s) op: Apple kan Duits verkoopverbod op iPhone en iPad laten schorsen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.