Apple is vroeg met release iOS 4.3

Door: tonie-van-ringelestijn | 10 maart 2011 11:36

Nieuws

Apple heeft ruim een dag eerder dan verwacht iOS 4.3 uitgebracht. De versie biedt sneller browsen, meer Airplay-opties en een hotspot-functie.

Apple heeft versie 4.3 van iOS vrijgegeven via iTunes. Dat gebeurde woensdagavond al, terwijl Apple had aangekondigd dat iOS 4.3 vrijdag pas beschikbaar zou zijn. De nieuwe versie maakt gebruik van een verbeterde Nitro-javascript-engine, waardoor webbrowsen op iOS-apparten een stuk sneller gaat. Versie 4.3 is de eerste editie van iOS 4 die niet langer de iPhone 3G ondersteunt.

AirPlay en hotspot

De update brengt nieuwe opties voor AirPlay voor het streamen van niet alleen muziek en foto's, maar ook video naar allerlei apparatuur. Meer iOS-apps kunnen nu ook audio en video delen. AirPlay was tot nu toe voorbehouden aan Apple's eigen iTunes-app en de YouTube-app op iOS. Streamen van eigen filmpjes of video binnen apps van iPhone naar Apple TV is hierdoor nu mogelijk. Ook zijn er nieuwe homesharing-functies voor het delen van content op thuisnetwerken.

Een van de andere nieuwe functies is de mogelijkheid om met de 3g-verbinding van de iPhone 4 een persoonlijke wifi-hotspot op te zetten. Telecomaanbieders kunnen beslissen of ze die functie aanbieden. De iPhone 4 kan maximaal drie andere apparaten via Wifi internettoegang bieden.

'iPhone 5 krijgt iPad 2-chip'

Afgezien van alle vernieuwingen geeft iOS 4.3 ook aanwijzingen over de aanstaande iPhone. Volgens de site 9to5Mac is in het systeem nieuwe code gevonden die er op duidt dat de iPhone 5 dezelfde dualcore A5-chip krijgt als die in de nieuwe iPad 2.

De release van iOS 4.3 valt vrijwel samen met de start van de verkoop van de iPad 2 in de VS vrijdag.

0 Reactie(s) op: Apple is vroeg met release iOS 4.3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.