Apple is het ‘meest bewonderde bedrijf’ ter wereld

Door: Wouter Hoeffnagel | 03 maart 2013 15:10

Mac

Apple is opnieuw het ‘meest bewonderde bedrijf’ ter wereld. Het is de zesde jaar op rij dat Apple de plek op Fortune’s lijst met ‘meest bewonderde bedrijven’ weet te veroveren. Apple verslaat hiermee zijn concurrenten Google en Amazon. Google staat dit jaar op de tweede plek, terwijl Amazon de derde positie in handen heeft.

De lijst is samengesteld op basis van de meningen van de directeuren en leidinggevenden van 3.800 bedrijven. Apple heeft het de afgelopen maanden moeilijk. De waarde van het aandeel Apple staat flink onder druk en is de laatste tijd flink gedaald. Het bedrijf wist met zijn laatste financiële cijfers daarnaast niet aan de verwachtingen van investeerders te voldoen. Desondanks realiseerde het bedrijf met een omzet van maar liefst 13 miljard dollar de hoogste omzet van alle bedrijven op de lijst.

’Apple is op financieel vlak onverslaanbaar’

“Apple heeft een moeilijke tijd achter de rug met een aandelenprijs die een vrije val heeft gemaakt en het uitgebreid besproken debacle rondom zijn eigen navigatieapp Kaarten. Het bedrijf blijft echter op financieel vlak onverslaanbaar met een omzet van 13 miljard dollar in het laatste kwartaal. Apple is hiermee dit kwartaal het meest winstgevende bedrijf ter wereld. Het bedrijf heeft een fanatieke klantenbestand en het weigert nog steeds te concurreren op prijs. De iconische iPhone en iPad worden hierdoor nog steeds gezien als prestige-apparaten”, schrijft Fortune in een reactie op de lijst.

Andere bedrijven op de lijst zijn onder andere Coca-Cola, Starbucks en Walt Disney. Fortune’s lijst is internationaal en bevat dus ook Europese bedrijven. Opvallend genoeg komen echter de tien best scorende bedrijven allen uit de Verenigde Staten.

0 Reactie(s) op: Apple is het ‘meest bewonderde bedrijf’ ter wereld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.