Apple is bereid een licentie af te nemen van Samsung

Door: Wouter Hoeffnagel | 27 september 2011 13:19

iPad

Apple heeft gisteren in de rechtbank aangegeven bereid te zijn te betalen voor de licentie op octrooien van Samsung. Het tarief dat Samsung voor de licentie gaat rekenen staat nog ter discussie. Het gaat om octrooien die betrekking hebben op 3G-communicatie.

Eerder stelde de advocaat van Samsung dat Apple bewust geen licentie heeft afgesloten op de octrooien van Samsung. Ook zou Apple bewust discussies over het onderwerp uit de weg zijn gegaan. Apple heeft een ander verhaal. Het bedrijf stelt dat Samsung juist doelbewust de onderhandelingen over de prijs van de licentie heeft laten vastlopen door een absurd hoog tarief te vragen. Samsung zou hierdoor een rechtszaak hebben willen uitlokken.

Samsung stelt dat juist Apple de gesprekken heeft vast laten lopen door het eerste aanbod van tafel te vegen. Daarnaast zou de rechtszaak van Apple om de Galaxy-producten van Samsung uit de winkels te krijgen een reactie zijn geweest op de vastgelopen onderhandelingen. Beide bedrijven zullen dus opnieuw om de tafel moeten om alsnog een tarief af te spreken voor de licentie van Samsung.

Hiermee zijn echter niet alle problemen opgelost. Samsung stelt daarnaast dat Apple veel eerder een licentie had moeten afsluiten. De octrooien zouden worden geschonden in chips die in zowel de iPhone als iPad te vinden zijn. Apple stelt dat Intel de leverancier is van deze chips. Intel zou een licentie bij Samsung hebben afgesloten. Samsung stelt echter dat Infineon de chips heeft geproduceerd, terwijl dit bedrijf geen licentie had.

Infineon is door een overname in januari 2011 in handen gekomen van Intel. Dit was echter ruim na de lancering van de eerste iPhone.

Bron: NU.nl

0 Reactie(s) op: Apple is bereid een licentie af te nemen van Samsung

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.