Apple iPhone 6 vs. HTC One M8

Door: chris-martin | 09 november 2014 09:00

Mac

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2

Opslag

Hoewel je er veel voor zult moeten betalen, is de iPhone 6 nu beschikbaar als 128GB model. Er zijn ook 16GB en 64GB modellen, maar het 32GB model is verdwenen. Zoals gewoonlijk biedt Apple geen uitbreidbare opslag via en een micro-sd-kaartsleuf.

De HTC One M8 biedt minder keuze met slecht twee modellen: 16GB en 32GB. De laatste is lastiger te vinden dan het standaardmodel. Maar in tegenstelling tot de originele HTC One heeft hij een micro-sd-kaartsleuf die tot 128GB aan opslag aankan, wat voor sommige gebruikers erg belangrijk kan zijn.

Draadloos

Naast het grotere scherm is er ook veel geschreven over de toevoeging van NFC aan de iPhone 6. Eindelijk heeft de iPhone die kleine draadloze chip maar er zit een flink nadeel aan: je kunt hem alleen gebruiken voor ApplePay. Dit kan later veranderen, maar vooralsnog kun je de NFC van de iPhone 6 niet gebruiken voor pairing, bestandsoverdrachten of andere gerelateerde taken.

Apple heeft ook de wifi geüpgraded naar de 11ac standaard, en dat is goed nieuws. De HTC One M8 heeft zowel 11ac wifi als onbeperkte NFC. Zoals je zou verwachten hebben beide apparaten 4G, Bluetooth 4.0 en GPS, maar geen draadloos opladen.

Andere hardware

Ongebruikelijke functies worden in een rap tempo een belangrijke manier om smartphones die vaak identieke of vergelijkbare specificaties hebben te onderscheiden.

Apple heeft het voordeel van een Touch ID vingerafdrukscanner die geïntroduceerd werd met de iPhone 5s en die natuurlijk ook op de iPhone 6 zit. De HTC One M8 heeft geen vingerafdrukscanner, maar een IR-blaster om andere gadgets mee te bedienen zoals TV's, en indrukwekkende naar voren gerichte stereo speakers (BoomSound).

Camera's

Voor fotografen kan het een verrassing zijn dat Apple voor de iPhone 6 nog steeds een 8 megapixel iSight-camera gebruikt. Maar deze is enigszins aangepast en heeft nu gezichtsdetectie, autofocus, digitale beeldstabilisatie, en slow motion video met 240fps (het dubbele van de iPhone 5s).

Hij heeft de gebruikelijke functies zoals HDR en panorama, maar is beperkt tot 1080p-video met 60fps, dus er is geen 4K. Ook niet op de HTC One M8 overigens, die dezelfde beperkingen heeft. De One M8 heeft een vrij ongebruikelijke Duo Camera op de achterkant die bestaat uit een 4 megapixel hoofdcamera naast een tweede sensor die diepte-informatie verzamelt zodat gebruikers foto's opnieuw kunnen scherpstellen nadat ze genomen zijn. Beide telefoons hebben een dual-tone LED flitser.

Voor selfies is de HTC One M8 beter geschikt met zijn 5 megapixel front-camera, die tot 1080p met 30fps kan opnemen. De FaceTime HD camera van de iPhone 6 heeft een aantal verbeteringen zoals betere gezichtsherkenning en een burst modus, maar hij heeft slechts 1,2 megapixels en is beperkt tot 720p-video.

Software

Het is waarschijnlijk duidelijk, maar software is hier een van de grote verschillen, en de belangrijkste beslissing om te nemen als je tussen de twee apparaten kiest.

De iPhone 6 wordt geleverd met iOS 8, maar het mobiele OS kan ook op oudere iPhones geïnstalleerd worden. De HTC One M8 draait op Android 4.4 KitKat met de HTC's eigen Sense 6.0 gebruikersinterface. Elk heeft zijn voor- en nadelen, en het hangt af van je persoonlijke smaak welke beter geschikt is. Als je niet loyaal (en in iets geïnvesteerd bent), raden we je aan om ze allebei uit te proberen om te zien welke je het beste bevalt.

5 Reactie(s) op: Apple iPhone 6 vs. HTC One M8

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 9 november 2014 16:25 Anoniem
  beide super smartphones……..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 november 2014 16:58 Anoniem
  Nu heb ik de IPhone 6 nog nooit live gezien, maar heb een M8 en dit is echt een super telefoon. Deze loopt absoluut nooit vast oid , heeft veel minder gadgets dan de Galaxy S5 ( dit zal wel de reden zijn van de naar mijn idee betere functionaliteit), is geloof ik 1 negatieve opmerking over gemaakt in de media en dat is de mindere camera. De iPhone 6 is al op meerdere punten afgekraakt maar zal alsnog vele malen vaker verkocht worden vanwege de naam. Ik zou hem best wel eens willen proberen maar ben bang dat de HTC het toch wint.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 10 november 2014 13:03 Oscar
  De meeste zaken hebben wel een paar van die iPhone 6 show modellen uitgestald, die je gewoon mag uitproberen. Zonder het "kan ik u ergens mee helpen" Bij de meeste zaken zoals de Media Markt doen ze niet zo moeilijk. Bij de Apple stores meestal ook niet, Tenminste bij de Apple store in de Haagse Passage staan er een aantal uitgestald, die je als belangstellende gewoon mag, aanraken, oppakken, uitproberen, zonder gelijk het "kan ik u ergens mee helpen" ….O, nee, ik kijk alleen maar even ", effect,
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 november 2014 15:29 Anoniem
  Inderdaad beide een prima keuze. Denk dat je de voorkeur voor één van beide moet zoeken in de software. Ik ben erg blij met de iPhone 6 maar ken ook voldoende mensen die de HTC nooit zullen omruilen voor een Apple telefoon.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 20 januari 2015 07:12 Anoniem
  Ik ben jaren lang HTC gebruiker geweest. Ik ga voor het eerst een iPhone proberen. De voornaamste redden was de camara die op HTC ONE X zit en nu nog steeds wordt gebruikt. Ik was daar niet tevreden over. Mocht mijn iphone mij niet bevallen ga ik over twee jaar terug naar HTC.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.