Apple investeert mogelijk in het noodlijdende Sharp

Door: Wouter Hoeffnagel | 05 november 2012 22:10

Nieuws

Apple gaat mogelijk investeren in het noodlijdende Sharp. Sharp kondigde onlangs aan niet zeker te weten zijn activiteiten in de toekomst voort te kunnen zetten. Het bedrijf zou daarom onder andere Apple willen overtuigen te investeren in het bedrijf.

Sharp is een producent van veel onderdelen die in producten van Apple worden gebruikt. Onze zusterwebsite Computerworld meldt dat Sharp zich volledig wil gaan richten op zijn IGZO-technologie en het produceren van schermen voor smartphones en tablets in een poging het bedrijf weer winstgevend te maken.

Investeringen

Om deze stap te kunnen zetten heeft Sharp echter geld nodig. Het bedrijf zou daarom andere bedrijven willen overtuigen te investeren in de organisatie. Sharp is volgens Japanse media in gesprek met onder andere Apple en Intel. Het is onduidelijk in welk stadium de onderhandelingen verkeren.

Sharp is al langer in onderhandeling met iPhone-producent Foxconn over een investering in het bedrijf. Foxconn en Sharp zijn overeengekomen dat Foxconn een investering doet in Sharp in ruil voor een hoeveelheid Sharp-aandelen. Door de dalende waarde van aandelen in Sharp verlopen de onderhandelingen over de hoeveelheid aandelen echter moeizaam. Sharp komt hierdoor in steeds grotere financiële problemen.

0 Reactie(s) op: Apple investeert mogelijk in het noodlijdende Sharp

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.