Apple introduceert 'betaalbare' iPhone 5C

Door: Elmar Rekers | 10 september 2013 19:44

Mac

Apple heeft dinsdag de iPhone 5C gelanceerd. Het betreft hier Apple's eerste smartphone die niet op het hoogste segment gericht is. Het toestel heeft een behuizing die volledig is opgetrokken uit plastic en beschikt net als de iPhone 5 over een 4 inch Retina-beeldscherm.

Waar Apple de iPhone 5 en 5S een behuizing van aluminium heeft meegegeven, krijgt de iPhone 5C een jasje van plastic aangemeten. Mede hierdoor kan Apple de smartphone goedkoper produceren, wat ervoor zorgt dat Apple voor het eerst een instapmodel iPhone op de markt brengt. De 5C neemt de plek in van de iPhone 5, welke (met de komst van de iPhone 5S) uit de schappen zal verdwijnen.

Van binnen een iPhone 5

Van binnen lijkt de iPhone 5C veel op de iPhone 5. Zo is ook hier een 8 megapixel-camera aanwezig, ondersteunt de smartphone het snelle 4G internet en is het 4 inch-beeldscherm van het kaliber Retina. De iPhone 5C wordt aangestuurd door Apple's eigen A6-processor.

Zoals de vele geruchten al deden vermoeden, zal de iPhone 5C beschikbaar komen in verschillende kleurvarianten: blauw, wit, roze, geel en groen. Volgens Apple-topman Phil Schiller hebben ze hiervoor gekozen omdat het toestel zo een 'eenheid' vormt met het nieuwe kleurrijke besturingssysteem iOS 7.

Geen vingerafdrukscanner

In tegenstelling tot de eveneens aangekondigde iPhone 5S, beschikt de iPhone 5C niet over een vingerafdrukscanner (Touch ID) in de thuisknop. De iPhone 5C zal binnenkort beschikbaar komen en zal in de VS verkrijgbaar zijn vanaf 99 dollar, dit wel in samenwerking met een tweejarig abonnement bij een provider. Qua opslagcapaciteit kan er gekozen worden voor 16 of 32 GB. Over Nederlandse prijzen is op het moment van schrijven nog niets bekend.

1 Reactie(s) op: Apple introduceert 'betaalbare' iPhone 5C

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 11 september 2013 16:45 Anoniem
    Nou bij jullie is dus nog niets bekend maar het ding kost dus 700 euro met de hardware van iPhone 5
    Gewoon zoals het hoort bij apple, Prijs/Kwaliteit niveautje hoog/laag.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.