Apple in gesprek over overname van woningautomatiseerder R2 Studio

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 december 2012 19:35

Mac

Apple is in gesprek met R2 Studios, een bedrijf dat zich richt op woningautomatisering, over een overname. Apple is echter niet het enige bedrijf dat geïnteresseerd is in de domotica-expert. Ook Google en Microsoft zouden in gesprek zijn met R2 Studios.

The Wall Street Journal meldt dat Google en Microsoft net als Apple geïnteresseerd zijn in het overnemen van R2 Studios. R2 Studios is een bedrijf dat technologie ontwikkelt waarmee je allerlei onderdelen van je woning kunt automatiseren. Het bedrijf verkoopt nog geen echte producten, maar beschikt wel over een reeks patenten over interfaces voor het besturen van elektronische apparaten.

Android-app

Het bedrijf lanceerde onlangs wel de Android-app R2 Control for Creston, die gebruikers de mogelijkheid biedt draadloos hun verlichting en verwarming te bedienen. R2 Studios is een bedrijf dat is in 2011 opgericht door Blake Krikorian. Krikorian richtte eerder de leverancier van placeshifting-oplossingen Sling Media op, dat in 2007 voor maar liefst 380 miljoen dollar is verkocht aan de leverancier van settopboxen EchoStar.

Al langer zijn er aanwijzing dat Apple zich wil gaan richten op woningautomatisering. Zo verkoopt het bedrijf in de Amerikaanse Apple Store de Nest Learning Thermostat, een thermostaat die het gedrag van zijn eigenaar analyseert en zichzelf hierop instelt. De Nest Learning Thermostat is ontwikkeld door Tony Fadell, de man die wordt gezien als de uitvinder van de iPod.

0 Reactie(s) op: Apple in gesprek over overname van woningautomatiseerder R2 Studio

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.