Apple in gesprek om Foursquare-data in Kaarten-app te integreren

Door: Wouter Hoeffnagel | 18 december 2012 14:22

iPad

Apple is in gesprek met Foursquare over het integreren van informatie over locaties in zijn Kaarten-app. De gesprekken zijn opnieuw een aanwijzing dat Apple zich meer wil gaan richten op het vinden van locaties, waarmee het bedrijf waarschijnlijk de concurrentie met Google Maps wil aangaan.

The Wall Street Journal meldt op basis van anonieme bronnen dat Apple’s senior vice president Eddy Cue bij de gesprekken betrokken is. Foursquare beschikt over een app waarmee gebruikers interessante plekken in hun omgeving kunnen vinden en hun locatie met vrienden kunnen delen. Het sociale netwerk bevat een groot aantal locaties als cafeetjes, restaurants, bioscopen en uitgaansgelegenheden.

Informatie van Google

De voorganger van Apple’s Kaarten-app maakte gebruik van kaarten en data van Google Maps. Google leverde ook de informatie over locaties. De Kaarten-app die Apple in iOS 6 introduceerde stapt hier echter vanaf en is gebaseerd op data die Apple in handen kreeg door de overname van een aantal bedrijven. De navigatieapp presteert echter niet naar behoren en ontving veel kritiek. Apple belooft beterschap.

De gesprekken met Foursquare zijn een duidelijk aanwijzing dat Apple druk bezig is met het verbeteren van de Kaarten-app. Ook geven de gesprekken aan dat Apple geen interesse heeft alsnog informatie over locaties van Google te gebruiken in zijn app.

TomTom

De geruchten over gesprekken met Foursquare verschijnen kort nadat de Rabobank bekend maakte de kans dat Apple de Nederlandse kaartenmaker TomTom overneemt op 30 procent te schatten. De bank wijst hierbij onder andere op de grote hoeveelheid interessante locaties die TomTom heeft verzameld. Ook HD Traffic en de IQ-routes zijn volgens de Rabobank voor Apple erg interessant.

De Rabobank stelt dat Apple daarnaast interesse heeft in de Mapshare-tool van TomTom, die het mogelijk maakt feedback van gebruikers snel in kaarten te verwerken. Apple zou zelf niet over de mensen of de technologie beschikken om alle feedback die het bedrijf binnenkrijgt te verwerken.

0 Reactie(s) op: Apple in gesprek om Foursquare-data in Kaarten-app te integreren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.