Apple in gesprek met mediabedrijven over iTV

Door: Wouter Hoeffnagel | 19 december 2011 12:22

iPad

Leidinggevenden van Apple hebben afgelopen weken gesprekken gehad met verschillende grote mediabedrijven over content die op de HDTV's van Apple kan worden vertoond. Tijdens de gesprekken zou Apple haar plannen rondom de iTV, zoals de HDTV's ook wel worden genoemd, hebben uitgelegd aan de bedrijven.

Dit schrijft de Wall Street Journal. Onder de aanwezige leidinggevenden was de onlangs aangewezen Senior Vice President van de Internet Services-afdeling Eddy Cue. De expertise van Cue op het gebied van muzieklabels en -maatschappijen zou een belangrijke rol spelen bij het realiseren van de iTV die Steve Jobs in zijn geautoriseerde biografie beschrijft.

Tijdens tenminste één bespreking zou Apple hebben beschreven hoe toekomstige technologie voor televisies gesproken opdrachten en bewegingen kan herkennen en hierop kan reageren. De besturing op basis van spraak en bewegingen is volgens Apple een idee dat meer tijd kost om uit te werken dan haar andere ideeën voor de iTV.

Het ligt voor de hand dat Apple met de spraakbesturing doelt op Siri, de spraakherkenningstechnologie die het bedrijf op de iPhone 4S heeft geïntroduceerd. Siri werd al eerder genoemd als technologie die gebruikt kan worden om de afstandbediening te vervangen. Je zou met Siri bijvoorbeeld van kanaal kunnen wisselen of content kunnen opzoeken.

Apple heeft weinig duidelijkheid gegeven over de software die het bedrijf wil gebruiken op de iTV. Ook zou Apple nog geen voorstellen hebben gedaan voor het afsluiten van licentie die het vertonen van televisieshows op de iTV mogelijk maken.

Wel zou Apple duidelijk hebben gemaakt dat de iTV erg afhankelijk wordt van de cloud voor het downloaden van televisieseries, films en andere content. Het lijkt erop dat dit concept grotendeels overeenkomt met de features die de huidige Apple TV biedt.

In de gesprekken zou Apple verder hebben aangegeven dat het bedrijf niet alleen nieuwe vormen van interactie wil opzetten op de iTV, maar ook op de iPhone en iPad. Het bedrijf zou hiervoor onder andere een verbeterde versie van AirPlay ontwikkelen. De nieuwe AirPlay zou het mogelijk maken een film te kijken op de iTV, deze halverwege te stoppen en het resterende deel van de film op de iPad te bekijken.

Het lijkt erop dat in ieder geval een aantal van de gesprekken zijn gehouden op het verzoek van mediabedrijven. De mediabedrijven wilde volgens de Wall Street Journal een update krijgen over Apple's plannen met de iTV. Het is onduidelijk wanneer de iTV op de markt zal verschijnen. De gesprekken tussen Apple en de mediabedrijven zijn echter wel een aanwijzing dat de ontwikkeling van de iTV in volle gang is.

0 Reactie(s) op: Apple in gesprek met mediabedrijven over iTV

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.