Apple in gesprek met China Mobile over lancering iPhone

Door: Wouter Hoeffnagel | 16 mei 2012 13:30

Nieuws

China Mobile maakt bekend met Apple in gesprek te zijn over het aanbieden van de iPhone op zijn netwerk. Details over de onderhandelingen zijn niet bekend, maar beide partijen hopen een samenwerking aan te kunnen gaan.

Dit schrijft Reuters. Een samenwerking met China Mobile zou Apple toegang bieden tot een enorme markt. China Mobile had in maart maar liefst 667 miljoen abonnees en is daarmee de grootste telecomprovider ter wereld. De telecomprovider is momenteel de enige Chinese provider die de iPhone niet verkoopt.

China Mobile's 3G-netwerk

Het is onduidelijk hoe China Mobile en Apple de samenwerking precies willen realiseren. Reuters schrijft dat China Mobile gebruik maakt van een eigengemaakte variant van het 3G-netwerk. De chips die in de huidige iPhones ingebouwd zijn ondersteunen dit netwerk niet. Eén van de partijen zal dus flinke wijzigingen moeten doorvoeren om de samenwerking mogelijk te maken.

De volgende generatie iPhone (de iPhone 5?) gebruikt naar verwachting een nieuwe chip van Qualcomm die de problemen gaat verhelpen en het netwerk wel ondersteunt. Het is dan ook onduidelijk of China Mobile met het aanbieden van de iPhone wil wachten tot Apple de volgende generatie iPhone heeft gelanceerd.

0 Reactie(s) op: Apple in gesprek met China Mobile over lancering iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.