Apple in China aangeklaagd voor de merknaam 'iPad'

Door: Wouter Hoeffnagel | 07 december 2011 17:47

iPad

Het Chinese Proview Electronics heeft in oktober in China een rechtszaak aangespannen tegen Apple wegens het gebruik van de merknaam 'iPad' in China. De Chinese rechter heeft Proview gisteren in het gelijk gesteld. Proview is daarom begonnen met het aanklagen van Chinese resellers van Apple-producten en eist een verkoopverbod op de iPad.

Dit schrijft de Financial Times. Proview start met twee rechtszaken tegen resellers in de steden Huizhou en Shenzhen. Xie Xianghui, een advocaat van Proview, heeft al aangegeven dat Proview overweegt ook rechtszaken in andere delen van China aan te spannen, mocht het bedrijf de rechtszaken in Huizhou en Shenzhen winnen.

Proview heeft tussen 2000 en 2004 de rechten voor de merknaam iPad verkregen in de Europese Unie, China, Mexico, Zuid-Korea, Singapore, Indonesië, Thailand en Vietnam. Apple heeft in 2006 in stilte de merknaam iPad van Proview gekocht via het bedrijf IP Application Development (IPAD). Proview wist op dit moment niet dat IP Application Development in opdracht handelde van Apple. Het Taiwanese bedrijf heeft de merknaam IPAD ongeveer tien jaar geleden gebruikt in een mislukte poging een eigen tablet op de markt te brengen.

Apple en Proview zijn het echter niet eens over de voorwaarden van het contract. Apple stelt dat het contract van toepassing is op de merknaam in China, terwijl Proview stelt dat dit juist niet het geval is. De Chinese rechter heeft Proview in het gelijk gesteld, wat betekent dat Proview de merknaam in China in zijn bezit heeft.

Apple kan nog tegen de uitspraak van de rechter in beroep gaan.

0 Reactie(s) op: Apple in China aangeklaagd voor de merknaam 'iPad'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.