Apple in actie tegen patenttrol Lodsys

Door: Wouter Hoeffnagel | 10 oktober 2011 10:00

Nieuws

Apple heeft een patentaanvraag ingediend voor het aanschaffen van content binnen een applicatie. Het bedrijf Lodsys heeft al patenten in in-app aankopen en gebruikt deze om ap-ontwikkelaars mee aan te klagen. Mogelijk wil Apple met de patentaanvraag dus ontwikkelaars tegen Lodsys beschermen.

De patentaanvraag werd in april vorig jaar ingediend, maar is nu pas openbaar gemaakt. Apple heeft voorheen licenties afgesloten op de patenten van Lodsys voor de in-app aankopen. Lodsys claimt echter dat deze licenties niet van toepassing zijn op ontwikkelaars en dat individuele ontwikkelaars zelf ook licenties hadden moeten afsluiten. Het bedrijf heeft daarom meerdere app-ontwikkelaars dreigbrieven gestuurd.

De websites Tom's Guide heeft de patentaanvraag van Apple vergeleken met de patenten die Lodsys in handen heeft. De patentaanvraag van Apple gaat volgens Tom's Guide specifieker in op de wijze waarop content vanuit apps kan worden aangeschaft. De website verwacht dan ook dat de patentaanvraag de praktijken van Lodsys zal dwarsbomen.

Het ligt voor de hand dat Apple zich actief inzet om Lodsys tegen te werken. Verschillende ontwikkelaars hebben inmiddels hun apps verwijderd uit de Amerikaanse App Store, om te voorkomen dat zij door Lodsys worden aangeklaagd. Doordat Lodsys buiten spel wordt gezet kunnen deze ontwikkelaars hun apps opnieuw verkopen in de App Store.

Via: Tweakers

0 Reactie(s) op: Apple in actie tegen patenttrol Lodsys

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.