Apple huurt voormalig hacker van Microsoft in

Door: Wouter Hoeffnagel | 09 december 2012 20:10

iPad

Apple huurt een voormalig hacker van Microsoft in om zijn beveiliging te verbeteren. Kristin Paget is bij Microsoft verantwoordelijk geweest voor het ontdekken van een groot aantal bugs in Microsoft Vista, voordat het besturingssysteem op de markt verscheen.

Paget gaat zich als beveiligingsonderzoeker bij Apple richten op het onderzoeken van één van Apple's besturingssystemen. Het is echter niet duidelijk of het gaat om het mobiele besturingssysteem iOS of OS X, het besturingssysteem voor de Mac. Het is natuurlijk ook mogelijk dat Paget beide besturingssystemen gaat onderzoeken.

Niet langer virusvrij

OS X is lange tijd virusvrij geweest, waardoor zowel Apple als zijn gebruikers geen tot nauwelijks zorgen hadden over beveiliging. OS X wordt echter steeds populairder, waardoor het besturingssysteem voor hackers en andere kwaadwillenden een steeds aantrekkelijker doelwit wordt. Ook het mobiele besturingssysteem iOS is steeds interessanter voor kwaadwillenden.

Het inhuren van Paget doet vermoeden dat Apple zich serieuzer wil gaan richten op het beveiligen van zijn besturingssysteem. Het is niet duidelijk welke plannen Apple precies voor zijn nieuwe onderzoeker heeft, maar het ligt voor de hand dat het bedrijf de bevindingen van Paget gaat gebruiken om software beter te beveiligen. Het is dan ook goed mogelijk dat deze ontwikkeling het vinden van jailbreaks, die gebruik maken van kwetsbaarheden in het iOS-besturingssysteem, moeilijker maakt.

0 Reactie(s) op: Apple huurt voormalig hacker van Microsoft in

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.