Apple heeft bedrijf overgenomen om HDR te realiseren

Door: Wouter Hoeffnagel | 14 september 2010 10:25

Nieuws

De website MacRumors claimt dat Apple voor de iOS 4.1-functionaliteit High Dynamic Range (HDR) het bedrijf imsense heeft overgenomen. imsense is een spin-off van de universiteit van East Anglia in Norwich, Engeland. Het bedrijf heeft een technologie bedacht die ook wel 'eye-fidelity' wordt genoemd.

De techniek maakt het mogelijk om niet alleen in HDR-, maar ook in standaard-foto's software algoritmes te gebruiken die de kleuren van de foto herstellen. Hierdoor worden over- of onderbelichte foto's gecorrigeerd tot een foto die dichter bij de werkelijkheid ligt. De technologie kan HDR helpen bij het creëren van een realistisch eindresultaat.

Imsense is in juli 2010 overgenomen door een onbekend bedrijf. Dit blijkt uit de portfolio van Braveheart Ventures, een bedrijf dat in imsense had geïnvesteerd. Een aanwijzing die MacRumors aandraagt dat dit onbekende bedrijf Apple betreft is het feit dat Director of Engineering Alexis Gatt vlak voor de overname imsense verliet, om vervolgens bij Apple als senior engineer aan de slag te gaan. Daarnaast zouden Gary Wipfler, Betsy Rafael en Gene Levoff van Apple benoemd zijn tot leidinggevende functies bij imsense.

0 Reactie(s) op: Apple heeft bedrijf overgenomen om HDR te realiseren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.