Apple: 'Google waarschuwde Samsung voor het kopiëren van de iPhone en iPad'

Door: Wouter Hoeffnagel | 26 juli 2012 15:07

Nieuws

Apple blijkt niet de enige te zijn die van mening is dat apparaten van Samsung te veel op Apple-producten lijken. Samsung is door zowel eigen medewerkers als Google gewaarschuwd voor de grote gelijkenis tussen verschillende Samsung-apparaten en Apple's iPhone en iPad.

Dit schrijft Apple in verklaring die het bedrijf heeft ingediend bij de Amerikaanse rechtbank. All Things D heeft de documenten handen. Apple stelt in de verklaring dat Samsung door alle waarschuwingen wel op de hoogte moet zijn geweest van de grote gelijkenis met Apple-producten.

Kritiek van Google

Zo zou Google in februari 2010 Samsung hebben gewaarschuwd voor de overeenkomsten van zowel de Galaxy Tab als Galaxy Tab 10.1 met de iPad. De ontwikkelaar van het Android-besturingssysteem zou een duidelijk onderscheidend ontwerp hebben geëist voor de Galaxy Tab 10.1.

Daarnaast zou Samsung's eigen 'Product Design Group' in 2011 hebben opgemerkt dat de Galaxy S helaas veel weg heeft van oudere modellen van de iPhone. Ook tijdens een formele evaluatieronde van de apparaten zou de gelijkenis naar voren zijn gekomen.

Geen onderscheidende elementen

Apple stelt dat deze evaluatie is uitgevoerd door beroemde ontwerpers. De ontwerpers zouden van mening zijn geweest dat de Galaxy S veel lijkt op de iPhone en niet over onderscheidende elementen beschikt. "Zodra je het Samsung-logo verbergt is het lastig een verschil met de iPhone te ontdekken", zouden de ontwerpers tegen Samsung hebben gezegd.

0 Reactie(s) op: Apple: 'Google waarschuwde Samsung voor het kopiëren van de iPhone en iPad'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.