Apple geeft tweede Java-update vrij om kwetsbaarheid te verhelpen

Door: Wouter Hoeffnagel | 06 april 2012 15:48

Mac

Apple heeft vandaag een tweede update voor Java opgebracht die een ernstig lek dicht waarmee Mac-computers kunnen worden geïnfecteerd met malware. Het is de tweede keer in korte tijd dat Apple en patch vrijgeeft voor het probleem.

De eerste patch verscheen afgelopen dinsdag, wat opvallend genoeg maar liefst zeven weken is nadat Oracle dezelfde update uitbracht voor Windows- en Linux-gebruikers. De patches pakken een probleem aan waardoor gebruikers van oudere Java-versies geïnfecteerd konden worden met malware door een gehackte website te bezoeken.

600.000 machines

Ondanks de patches lijkt het erop dat aanzienlijke groep Mac-gebruikers al geïnfecteerd is met het virus. Security.nl schrijft dat maar liefst 600.000 Mac's inmiddels besmet zouden zijn met het virus.

De update die Apple vandaag heeft vrijgegeven lijkt volgens het beveiligingsbedrijf Intego erg veel op de eerste update voor Java die Apple vrijgaf. In de documentatie die Apple bij de update heeft verstrekt wordt niet duidelijk welke wijzigingen Apple precies heeft doorgevoerd. Het is dan ook mogelijk dat Apple in de eerste update een fout heeft gemaakt, die het bedrijf in de tweede update recht zet. Opvallend genoeg is de tweede update alleen beschikbaar voor Lion-gebruikers.

0 Reactie(s) op: Apple geeft tweede Java-update vrij om kwetsbaarheid te verhelpen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.