Apple geeft tweede groep ontwikkelaars toegang tot iTunes Match

Door: Wouter Hoeffnagel | 11 september 2011 14:52

Nieuws

Apple heeft stilletjes een tweede groep ontwikkelaars toegang gegeven tot beta van iTunes Match. Bij de lancering van iTunes Match kreeg slechts een kleine groep ontwikkelaars toegang tot de beta. Apple breidt deze selectie nu uit met een tweede groep ontwikkelaars. iTunes Match is een dienst waarmee je muziek kunt opslaan in iCloud.

Alle ontwikkelaars die in de tweede ronde toegang hebben gekregen tot de beta van iTunes Match zijn afkomstig zijn uit de Verenigde Staten. Met iTunes Match kunnen gebruikers hun muziekbibliotheek kopiëren naar de cloud. Je kunt hierbij ook nummers die je niet in de iTunes Store hebt aangeschaft opslaan. Nummers die al aanwezig zijn in iCloud zijn direct uit de cloud af te spelen, terwijl nummers die niet in iCloud aanwezig zijn kunnen worden geüpload.

iTunes Match is volgens Apple overigens geen streaming muziekdienst. Afgespeelde muziek wordt volledig gedownload naar een iPhone, iPad, iPod touch of computer. Dit heeft als voordeel dat je het nummer opnieuw kunt afspelen of kunt doorspoelen zonder dat de muziek opnieuw hoeft worden geladen. iTunes Match verschilt hiermee van streaming muziekdiensten, aangezien deze diensten slechts een beperkt aantal seconden van de muziek in de buffer opslaan.

[youtube]ydHiQ2krRnU[/youtube]

Insanely Great Mac geeft een demonstratie van iTunes Match

De dienst moet in herfst samen met iCloud en iOS 5 gelanceerd worden. iOS 5 wordt waarschijnlijk gelijktijdig met de iPhone 5 gelanceerd. Volgens de laatste geruchten verschijnt dit apparaat in oktober in de winkels. Voor meer informatie over de iPhone 5 kun je in het iPhone 5: het laatste nieuws-artikel terecht.

Bron: Apple Insider

0 Reactie(s) op: Apple geeft tweede groep ontwikkelaars toegang tot iTunes Match

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.