Apple geeft problemen crashende apps toe en verwijdert negatieve recensies

Door: Wouter Hoeffnagel | 07 juli 2012 12:44

Nieuws

Apple heeft toegegeven dat de App Store op het iOS- en Mac-platform problemen geeft bij het updaten van apps. Het probleem zou worden veroorzaakt door een DRM-code die voor sommige applicaties wordt aangemaakt zodra deze worden gedownload.

Dit laat Apple weten in een verklaring aan onze Amerikaanse zusterwebsite Macworld. Veel iOS- en Mac-gebruikers hebben door de bug negatieve reacties van vaak één ster achter hebben gelaten bij de getroffen apps. In de verklaring laat Apple weten beoordeling die door de bug zijn veroorzaakt binnenkort te verwijderen, aangezien deze de app ten onrechte negatief beïnvloed.

Beoordelingen

Het is onduidelijk of Apple hier al mee begonnen is. Apple heeft de updates van alle getroffen apps opnieuw beschikbaar gesteld, waardoor de negatieve recensies niet langer worden weergegeven bij de huidige versie van de app. De beoordelingen zijn echter nog wel zichtbaar onder het kopje 'Alle versies'. De 'algemene beoordeling' van een app wordt dan ook nog steeds beïnvloed door de negatieve recensies die de bug heeft veroorzaakt. Apple heeft tot nu toe geen excuses gemaakt aan de getroffen ontwikkelaars

Het probleem werd enkele dagen geleden ontdekt door Marco Armand, de ontwikkelaars van de app Instapaper. Armand ontdekte dat zijn app na een update bleef crashen, terwijl hij zeker wist dat de app geen fouten bevatte. De ontwikkelaar nam daarom contact op met Apple, waarna het probleem in korte tijd werd verholpen. Dit was dan ook een bevestiging dat het probleem niet in de app, maar in de App Store zit.

0 Reactie(s) op: Apple geeft problemen crashende apps toe en verwijdert negatieve recensies

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.