Apple geeft presentatie op hackersconferentie 'Black Hat'

Door: Wouter Hoeffnagel | 25 juli 2012 20:11

Nieuws

Apple is voor het eerst in 15 jaar aanwezig op een bijeenkomst van hackers. Het bedrijf geeft een presentatie op de Black Hat-conferentie, een evenement waarop hackers gaten in de beveiliging van software presenteren.

Apple heeft hackersevenementen altijd vermeden. Persbureau Bloomberg weet te melden dat Dallas De Atley, leidinggevende van Apple's 'platform security'-team, hier aanstaande dinsdag met een presentatie verandering in brengt. De Atley gaat in de presentatie op de Black Hat 2012-conferentie in op beveiligingstechnologieën die in iOS zijn verwerkt.

Aanleiding

Het is niet bekend wat de aanleiding is voor Apple's besluit openheid van zaken te geven op de hackersbijeenkomst. De reputatie van zowel het iOS- als OS X-platform als virus- en hackervrij platform staat de laatste tijd echter steeds meer onder druk. Zo dook een virus op in een iOS-app en bleek een Mac-trojan valse certificaten te gebruiken om Mac's te besmetten. Het is dan ook mogelijk dat deze ontwikkeling voor Apple aanleiding zijn geweest actief te worden in het hackerswereldje.

Andere concurrenten van Apple zijn al langer aanwezig op het evenement. Zo is Microsoft sinds 2008 aanwezig op de Black Hat-conferentie. Google gaf in 2010 voor het eerst een presentatie op de bijeenkomst.

Relatie versterken

Het is voor Apple niet gebruikelijk aanwezig te zijn op evenementen die het bedrijf niet zelf organiseert. Zo maakte het bedrijf eind 2008 nog bekend niet langer aanwezig te zullen zijn op de Macworld-conferentie, een evenement dat geheel in het teken van Apple-producten staat. Het feit dat Apple aanwezig is op de Black Hat-conferentie is dan ook een duidelijk teken dat het bedrijf zijn relatie met de hackerscommunity wil versterken.

0 Reactie(s) op: Apple geeft presentatie op hackersconferentie 'Black Hat'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.