Apple geeft kijkje in eerste Nederlandse Apple Store

Door: Elmar Rekers | 01 maart 2012 11:00

Nieuws

Apple opent zaterdag 3 maart officieel de deuren van de eerste Apple Store in de Benelux. Computer!Totaal kreeg donderdag alvast een kijkje in dit Hirschgebouw aan het Leidseplein in Amsterdam.

Aanvankelijk zou Apple de winkel in december openen, maar na enig uitstel kunnen klanten vanaf komend weekend dus eindelijk terecht bij de eerste Apple Store van Nederland. Hiermee opent de winkel net op tijd zijn deuren voor de lancering van de iPad 3, welke hoogstwaarschijnlijk op 7 maart onthuld zal worden.

Unieke locatie

Apple laat donderdag tijdens een persbijeenkomst in de Apple Store weten dat ze erg blij zijn met de locatie aan het Leidseplein. Het Hirschgebouw is ruim een eeuw oud en volgens Apple altijd al bedoeld geweest voor winkeliers. "We verkopen hier meer producten dan in welke Apple Store dan ook ter wereld", aldus Apple.

Het pand van de Nederlandse Apple Store is ruim 100 jaar oud.

De iPhone-maker zegt dat de grote ruimte niet enkel gebruikt zal worden voor verkoop. Ook is Apple van plan veel cursussen en evenementen in het pand te gaan verzorgen. "Er zijn hier namelijk meer mogelijkheden tot services dan in alle andere Apple Stores", aldus Apple over de ruimtelijke locatie.

Genius Bar

De Genius Bar die in het Hirschgebouw is geplaatst is de grootste ter wereld. Daarbij doet Apple de belofte dat de medewerkers hier klaarstaan voor gratis technisch advies en dat reparaties vaak dezelfde dag nog klaar zullen zijn.

De Nederlandse Apple Store heeft de grootste Genius Bar ter wereld.

Consumenten kunnen vanaf zaterdag 3 maart dus eveneens een kijkje nemen in de Apple Store. De feestelijke opening vindt vanaf 10 uur plaats. Apple verwacht dat er een flinke rij voor de deur zal staat, dus geïnteresseerden wordt aangeraden tijdig op het Leidseplein te arriveren.

0 Reactie(s) op: Apple geeft kijkje in eerste Nederlandse Apple Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.