Apple geeft iOS 5 vrij

Door: Wouter Hoeffnagel | 12 oktober 2011 21:06

Nieuws

Apple heeft iOS 5 uitgebracht. Het besturingssysteem is beschikbaar voor de iPhone 4, iPhone 3GS, de derde en vierde generatie iPod touch, iPad en iPad 2 en de tweede generatie Apple TV.

Je kunt het besturingssysteem downloaden via iTunes 10.5, de nieuwste versie van iTunes. Momenteel probeert uiteraard iedereen iOS 5 te downloaden. Hou dus rekening met relatief lange wachttijden. iOS 5 beschikt onder andere over Notification Center, een nieuw systeem waarbij notificaties worden weergegeven op het lockscreen. Daarnaast kunnen gebruikers een overzicht van alle notificaties bekijken door de statusbalk aan de bovenzijde van het scherm naar beneden te trekken.

Daarnaast beschikt iOS 5 over iMessage, een app waarmee je berichten, foto's en video's realtime kunt uitwisselen met andere iOS-gebruikers. Je betaalt voor het versturen van de content alleen de datakosten die je telecomprovider rekent. De app gaat hiermee de concurrentie aan met zowel apps als WhatsApp als traditionele SMS-berichten.

Notification Center in iOS 5

Een belangrijk onderdeel van iOS 5 is iCloud, de opvolger van MobileMe die vandaag live is gegaan. Met iCloud heb je op al je iOS-apparaten, je Mac en Windows-machine toegang tot je mail, contactgegevens, agenda en iWorks-bestanden. Daarnaast kun je via Find My iPhone altijd de locatie van je Apple-apparaten achterhalen.

Reminders is een andere nieuwe feature in iOS 5. Met Reminders kun je een herinnering opslaan die je kunt koppelen aan zowel een tijd als locatie. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat iOS je om 8 uur 's ochtends herinnert de kat eten te geven, maar ook dat iOS je zodra je thuis komt herinnert dat pakketje naar de buurman te brengen.

Met iOS 5 kunnen toekomstige updates draadloos worden gedownload en geïnstalleerd. Hierbij hoeven alleen de nieuwe onderdelen van het besturingssysteem te worden gedownload, terwijl je momenteel iedere keer het gehele besturingssysteem download. De grootte van het bestand dat je moet downloaden blijft hierdoor beperkt.

Tot slot heeft Apple Newsstand toegevoegd, een nieuw deel in de iTunes Store waarin je tijdschriften en kranten kunt aanschaffen. Het is nog niet duidelijk of er in Newsstand ook Nederlandse kranten en tijdschriften te koop zijn.

0 Reactie(s) op: Apple geeft iOS 5 vrij

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.