Apple gaat zich inzetten voor privacy op internet

Door: Wouter Hoeffnagel | 23 september 2011 14:10

Mac

Apple is lid geworden van de Digital Due Process coalitie, een groep die zich inzet voor het hervormen van de surveillancewetgeving in de Verenigde Staten. Door de hervormingen moet de privacy van individueen op het internet beter worden beschermd.

Dit heeft het Electronic Frontier Foundation bekend gemaakt. Apple heeft toegezegd druk uit te gaan oefenen op het Amerikaanse congres om de Electronic Communications Privacy Act (ECPA), een wetgeving waarin de privacy van individueen op het internet wordt geregeld, een update te geven.

De ECPA is in 1986 opgericht, terwijl het internet in deze tijd nog niet bestond. Ook mobiele telefoons waren in deze tijd nog zeer zeldzaam. Desondanks is de ECPA de belangrijkste wet die bedoeld hoe en wanneer de overheid toegang krijgt tot persoonlijke gegeven en communicatie die is opgeslagen bij communicatieproviders zoals Google, Facebook, internetprovider of telecomaanbieder.

Apple is niet het eerste bedrijf dat lid wordt van de Digital Due Process coalitie. Andere leden zijn Amazon, Intel, Google, Dropbox, Microsoft en Facebook.

0 Reactie(s) op: Apple gaat zich inzetten voor privacy op internet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.