Apple gaat Waze achterna met sociale routes

Door: matthijs-van-den-broek | 05 juli 2013 11:45

Mac

Apple heeft een patent ingediend om 'social navigatie'-app Waze (onlangs gekocht door Google) achterna te gaan. In het patent zien we onder anderen het melden van ongelukken en het beoordelen van voorgestelde routes terugkomen.

Dat Apple ook met een social routesysteem zou komen, werd al verwacht; uiteindelijk gaat het hier slechts om een patentaanvraag en het zou dus goed kunnen zijn dat er uiteindelijk maar weinig - of zelfs helemaal niets - van terecht komt.

Gezien de heftige concurrentie met Google (er wordt wel gefluisterd dat Google Waze alleen maar heeft gekocht zodat Apple het bedrijf niet zou kunnen opstrijken) lijkt het onwaarschijnlijk dat Apple helemaal niets doet met door gebruikers gestuurde navigatie-apps.

Het patent is aangevraagd voor apparaten met GPS en een mobiele internetverbinding, wat mogelijk dus wijst op iOS-apparaten als de iPad en de iPhone. In onderstaande afbeelding, via AppleInsider, kun je zien wat de functionaliteiten ongeveer zouden moeten zijn:

In onderstaand plaatje, ook afkomstig van AppleInsider, zie je wat gebruikers aan elkaar kunnen doorgeven om sneller of makkelijker van A naar B te komen via Apple Maps.

Uniek in deze aanpak van Apple is dat gebruikers achteraf een route kunnen beoordelen. Die beoordeling wordt naar een centrale navigatieservice gestuurd, die weer aparte routes genereert voor andere gebruikers op basis van de doorgegeven informatie.

Tijdens het rijden van A naar B kunnen gebruikers voorzien worden van alerts, die je natuurlijk aan of uit kunt zetten. Ook kun je er voor kiezen om bepaalde gebieden waar 'iets mis' is, te omzeilen. En ja, dat is dus ook precies wat je nu al kunt met Waze.

0 Reactie(s) op: Apple gaat Waze achterna met sociale routes

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.