Apple gaat iCloud-datacenter voorzien van zonnepanelen

Door: Wouter Hoeffnagel | 26 oktober 2011 10:53

Nieuws

Apple gaat haar datacenter in Maiden, North Carolina in de Verenigde Staten, uitrusten met een groot aantal zonnepanelen. De zonnepanelen worden op een stuk grond tegenover het datacenter gebouwd. Apple heeft dit perceel al enige tijd in handen.

Dit schrijft de Charlotte Observer. De zonnepanelen gaan waarschijnlijk een flink deel van de energie opwekken die het enorme datacenter van Apple verbruikt. Apple heeft inmiddels een vergunning (PDF) gekregen om het braakliggende perceel van ruim 69 hectare opnieuw in te richten. Het bedrijft heeft echter nog geen vergunning om de zonnepanelen te plaatsen aan de Startown Road in Maiden.

Het datacenter in North Carolina, waar iCloud draait, heeft in het verleden veel aandacht gehad. Zo bleek dat een familie maar liefst 1,7 miljoen dollar van Apple heeft gekregen voor een afgelegen huisje. Apple maakte het huis onmiddelijk met de grond gelijk. De familie betaalde in eerste instantie voor het huisje slechts 6000 dollar. Ook bleek dat Apple mogelijk plannen heeft voor een tweede datacenter in Maiden.

[youtube]hDXSSi1qStA[/youtube]

Het datacenter in aanbouw

Via: MacRumors

0 Reactie(s) op: Apple gaat iCloud-datacenter voorzien van zonnepanelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.