Apple gaat Google voorbij als populairste merk

Door: Elmar Rekers | 14 februari 2012 09:36

Nieuws

Apple is Google in de Verenigde Staten voorbij geschoten als populairste merk. Dat blijkt uit het jaarlijkse marktonderzoek van Harris onder 13.000 Amerikanen.

Apple werd door de Amerikanen beoordeeld met een recordscore van 85,6 uit 100. Hiermee werd Google, de nummer 1 van vorig jaar, van de troon gestoten. De internetgigant kreeg een gemiddelde score van 82,8. Apple zelf stond een jaar eerder overigens op een vijfde positie.

Coca-Cola staat op een derde plaats en de top 5 wordt compleet gemaakt door Amazon, Kraft Foods en Walt Disney. Opvallend is verder dat het vooral de financiële instellingen zijn die door Amerikanen met een onvoldoende beoordeeld worden. Zo bungelen Goldman Sachs, Bank of America en AIG onderaan de lijst.

Hewlett Packard

"Apple's dominantie is gebaseerd op grote investeringen in het merk door middel van producten en diensten", verklaart Harris. "Hewlett Packard, dat Apple ooit overklaste, gaat juist de andere richting op. HP's langzaam afbrokkelende reputatie wordt versneld door een negatieve kijk op het leiderschap van het bedrijf, en dat heeft zijn weerslag op het merk."

0 Reactie(s) op: Apple gaat Google voorbij als populairste merk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.