Apple fixt eerste bugs in Mac OS X Mountain Lion

Door: chris-koenis | 24 augustus 2012 10:36

Nieuws

Apple komt met softwareupdate OS X 10.8.1 voor het in juli uitgekomen Mountain Lion. Daarnaast kunnen ontwikkelaars alweer aan de slag met 10.8.2.

De eerste softwareupdate voor OS X Mountain Lion is beschikbaar in de Mac App Store. Zoals gebruikelijk brengt de update kort na de release van een nieuw OS X enkele algemene verbeteringen aan de stabiliteit en compatibiliteit van het besturingssysteem van Apple. Op zijn website somt de Mac-maker een lijst aan opvallende patches op.

'Batterijduur is sterk verbeterd'

De meest in het oog springende fixes zijn die van iMessages en de Exchange Server van de mailclient. Bij iMessage, Apples sms-alternatief dat nu ook voor het eerst ook op de Mac draait, was er sprake van een bug die het verzenden van sommige berichten blokkeerde. Deze problemen, net als die van de Mail Exchange Server die kampte met verbindingsproblemen, moeten met de update verleden tijd zijn.

De vraag blijft of de softwareupdate ook verbetering brengt aan de batterijduur. Daar was bij gebruikers na de release van Mountain Lion kritiek op. Volgens techsite Ars Technica heeft een ontwikkelaar voorafgaand aan de update gesteld dat er inderdaad spraak is van een “substantiële vooruitgang" in de batterijduur. Overigens raadt de techsite aan om bij het uitvoeren van de update een back-up te maken, waarvoor bijvoorbeeld Time Machine kan worden gebruikt.

Ontwikkelaars kunnen alweer verder

Kort na de uitgave van OS X 10.8.1 heeft Apple ook de volgende testversie (10.8.2) uitgebracht waarmee ontwikkelaars aan de slag kunnen. De focus bij deze volgende stap in Mountain Lion wordt gelegd op de verdere ontwikkeling van geïntegreerde applicaties (Facebook, Messages, Game Center, Reminders en browser Safari), schrijft Apple op zijn ontwikkelaarsportal.

0 Reactie(s) op: Apple fixt eerste bugs in Mac OS X Mountain Lion

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.