Apple en uitgevers weigeren schikking in rechtszaak rondom e-bookkartel

Door: Wouter Hoeffnagel | 05 april 2012 15:01

Mac

Zowel Apple als twee uitgevers van e-boeken blijken geen interesse te hebben in een schikking in een rechtszaak rondom vermeende prijsafspraken. De schikking werd voorgesteld door zowel de Europese als Amerikaanse mededingingsautoriteiten.

Dit schrijft the Wall Street Journaal op basis van anonieme bronnen. De Europese antitrust-waakhond verdenkt Apple en vijf uitgevers van e-books van het maken van prijsafspraken. De afspraken zouden nadelige gevolgen hebben gehad op de e-bookconcurrentie in Europa.

Uitgevers

Het gaat om de uitgevers Hachette Livre uit Frankrijk, Penguin uit Groot-Brittannië, Verlagsgruppe Georg von Holtzbrinck uit Duitsland en zowel HarperCollins als Simon & Schuster uit de Verenigde Staten. Zowel de Europese Commissie als het Amerikaanse ministerie van Justitie hebben inmiddels een schikking voorgesteld.

Drie van de vijf betrokken uitgevers zijn volgens de bronnen van the Wall Street Journal bereid akkoord te gaan met de schikking. Apple en twee andere uitgevers zouden echter dwars liggen en de schikking weigeren. Het is niet bekend waarom de partijen de schikking weigeren en wat de details van de schikking zijn.

0 Reactie(s) op: Apple en uitgevers weigeren schikking in rechtszaak rondom e-bookkartel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.